Motorcross

Kevin Strijbos herstelt van sleutelbeenbreuk: “Hopelijk haal ik de start van het seizoen”

Kevin Strijbos herstelt van sleutelbeenbreuk: “Hopelijk haal ik de start van het seizoen”

Kevin Strijbos herstelt van een pijnlijke val vorige week op stage. Foto: smb

Loenhout / Wuustwezel -

Kevin Strijbos zal nog even moeten wachten voor hij opnieuw op de motor kan. The New Kid ging vorige donderdag op stage in Spanje onderuit en brak zijn sleutelbeen. Vrijdag al werd hij in Herentals door specialist Toon Claes geopereerd.

“Bij een sprong verloor ik het evenwicht, ik viel en kwam op mijn schouder terecht”, doet de 32-jarige Strijbos zijn verhaal. “Het was geen superharde val, maar ik voelde direct dat het niet in orde was. Het was de schouder waar ik in 2004 al eens aan geopereerd was. Het plaatje van toen zat er nog in.”

“De operatie is goed verlopen, het is nu een kwestie van rusten. Over tien dagen mag ik stilaan terug beginnen te fietsen. Op 8 februari moet ik op controle gaan. Dan wordt beslist of ik eventueel opnieuw met de motor kan trainen. Ik hoop dan groen licht te krijgen en toch nog de start van de eerste Grote Prijs te halen, begin maart in Argentinië.”

Mocht Strijbos toch mogen starten in die eerste wedstrijd, beseft de motorcrosser dat hij geen wonderen mag verwachten.

“Top vijf zal ik er niet rijden, maar ik ben er dan wel bij vanaf de eerste wedstrijd bij en doe al meteen competitieritme op. Anders wordt het weer even achter de feiten aanlopen. Hoe sneller ik op de motor kan, hoe minder vormverlies ik heb. Voor die val zat ik zeker op schema. Het maakt het allemaal extra zuur, maar het is nu zo. Ik kan enkel maar proberen om zo snel mogelijk op niveau te geraken.”

Nieuwe ploeg

Het ongeval kon voor Strijbos op geen slechter moment vallen. De 32-jarige motorcrosser stapte na vorig seizoen, waarin enkele blessures hem ook weken uit het circuit hielden, over van het Suzuki-team naar het KTM-team. Hij lag erop gebrand om zich te tonen aan zijn nieuwe ploeg.

“Ik word ook al een jaartje ouder en dan is het niet zo gemakkelijk meer om na een seizoen met toch wat blessureleed nog ergens aan de bak te geraken. Daarom keek ik echt uit naar dit seizoen. Ik had een zeer goede winter en zat al van begin november op de motor. Ik lag dus zeker op schema. Met dank aan Joël Smets en zijn team, met wie het zeer goed klikt. Ik wil dan ook zo snel mogelijk iets terugdoen voor het vertrouwen dat ze mij hebben geschonken.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio