Benjamin Declercq heeft geen last meer van knie: “Nog meer honger dan vorig jaar”

Benjamin Declercq heeft geen last meer van knie: “Nog meer honger dan vorig jaar”

Foto: getty images

Izegem -

Benjamin Declercq (23) kende een zeer wisselvallig debuutseizoen bij de profs. Het begin in de Ronde van Oman was hoopvol, maar daarna speelde kniepijn op. Half september moest de jongere broer van Tim zelfs onder het mes. Nu kijkt hij weer hoopvol vooruit.

Benjamin Declercq blikt met gemengde gevoelens terug op 2017. “Wanneer je in Oman meteen zevende eindigt in een rit, dan kun je zeggen dat de overstap meeviel”, aldus de Izegemnaar. “Ik werd echter te snel geconfronteerd met kniepijn en dat werkte enorm op mijn gemoed. Weten dat je beter kan maar merken dat het er door omstandigheden niet uitkomt, is moeilijk te verteren. In de Ronde van Denemarken gaf ik op. Kort daarna werd de knie opgekuist, maar mijn seizoen zat er wel op. Acht weken stond de fiets aan de kant.”

“Met een nog grotere honger snijd ik dit seizoen aan. Pijnvrij kunnen trainen krikte mijn moreel weer op. In het klassieke voorjaar wil ik me in de kijker rijden. Een mooie uitslag in de topklassiekers is allicht nog te hoog gegrepen, maar daarna moet dat wel lukken. Wanneer de toppers hun actieterrein verleggen naar het grote rondewerk, komt er iets meer speelruimte.”

Declercq begint vandaag op Mallorca, waar hij de eerste twee ritten rijdt. “Dat moet volstaan als begin. Daarna richt ik mij naar de Ronde van Valencia en de Ronde van Oman. Daar wil ik bevestigen en de basis leggen voor een goed voorjaar. Als jongere moet je je plaats afdwingen in het peloton. De toppers maken niet graag plaats voor ons. Mentaal moet je je daar tegen wapenen. Inmiddels ben ik er ook al uit dat de Waalse klassiekers geen spek voor mijn bek zijn. Het Vlaamse werk biedt wel mogelijkheden. Op dit ogenblik is het nog niet duidelijk of ik in de Omloop of in Kuurne start.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio