Beloftevolle Limburger wil niet langer op de piste rijden en kiest voluit voor carrière op de weg

Beloftevolle Limburger wil niet langer op de piste rijden en kiest voluit voor carrière op de weg

Foto: Marc Van Hecke

Gerben Thijssen (Lotto-Soudal U23) keert de piste de rug toe. In Berlijn werd de 19-jarige Limburger nog Europees kampioen afvalling. Hij kiest voluit voor de weg en wordt volgend seizoen prof bij Lotto-Soudal.

“We betreuren de beslissing, maar het is onomkeerbaar”, zegt Koen Beeckman, technisch directeur topsport. Thijssen kiest voluit voor de weg. In 2019 tekent Thijssen een profcontract bij Lotto-Soudal. “Gerben kiest voor een ontwikkeling als renner die niet overeenstemt met onze visie. Gerben is er dit weekend tijdens de internationale tweedaagse in Gent niet bij en neemt ook niet deel aan de stage in het Portugese Anadia.”

Het afhaken van Thijssen hypothekeert de goede werking van de ploegenachtervolging niet. “Met Kenny De Ketele, Moreno De Pauw, Robbe Ghys, Lindsay De Vylder en Sasha Weemaes beschikken we over een stevige kern”, aldus Beeckman. “Bryan Boussaer en Jules Hesters lieten deze winter een duidelijke progressie optekenen en leunen bij de selectie aan. Bekijken we het op middellange termijn, dan kunnen ook enkele tweedejaarsjunioren ingepast worden. “

Op dit ogenblik werken Kenny De Ketele en Moreno De Pauw de zesdaagse van Berlijn af. Van 1 tot 6 februari rijden De Ketele (met de Deen Michael Morkov), De Pauw (met de Nederlander Yoeri Havik), Ghys-De Vylder en Otto Vergaerde-Hesters de zesdaagse in Kopenhagen. Voor Hesters wordt het zijn eerste profzesdaagse. Vanaf 7 februari werken De Ketele, Ayrton en M. De Pauw, Ghys, De Vylder, Weemaes, D’hoore, Kopecky, Dom, Croket, Vandenbroucke en Degrendele een stage af in het Portugese Anadia.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.