Chef Ganzerik opent gastro-pub

Chef Ganzerik opent gastro-pub
Gent -

Tomek Mroszczak, de kok van bierbar Ganzerik in de Brugse Poort, vertrekt om een eigen restaurantje te beginnen in een weinig voordehandliggende buurt in Gent-Centrum.

“Toen ik in De Ganzerik in de keuken startte, wist men al dat ik een eigen zaak wou beginnen”, zegt Tomek. “Ik had toen al een pand gevonden in de Molenaarsstraat, waar vroeger café Oase was. Maar de verbouwing was een werk van lange adem”.

Het eethuis zal Eentweevijf heten, naar het huisnummer. “Het concept is dat van een gastro-pub. Een iets chiquer eetcafé maar in een gemoedelijke sfeer. Toegankelijke, herkenbare, niet te vergezochte maaltijden maar met een eigen creatieve toets”.

Tomek, die zijn strepen verdiende in Veranda in Antwerpen en J.E.F. en De Vitrine in Gent, is niet bang om het restaurant te openen in de Rabotwijk. “Het nieuwe gerechtsgebouw en de ziekenhuizen liggen in de buurt en die mensen moeten ’s middags toch ook lunchen? Misschien kan onze aanwezigheid meehelpen om de buurt op te waarderen”.

Tomek zal de zaak runnen, samen met zijn goede vriend Lieven Cobbaut, met wie hij al in het Marriott Hotel werkte.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio