John Degenkolb schrijft de Mallorca Cycling Classic op zijn naam

De Duitser John Degenkolb heeft de Mallorca Cycling Classic op zijn naam geschreven. De sprinter van Trek-Segafredo was de snelste in de spurt, voor onze landgenoot Jasper De Buyst die derde werd. Voor Trek-Segafredo is het de tweede zege van het seizoen, Ryan Mullen won woensdag al de tijdrit in de Ronde van San Juan.

De vroege vlucht in deze eerste wedstrijd met faam op Europese bodem, kwam tot stand na zo’n 15 kilometer en telde acht renners: Gonzalo Serrano, Alvaro Robredo, Aitor Gonzalez, Ion Ander Insausti, Alberto Amici, Botond Hollo, Eloy Teruel Rovira en onze landgenoot Preben Van Hecke. Maximaal kregen ze 6:30 voorsprong van het peloton, waarna Lotto Soudal met Trek Segafredo begon te jagen. Op 15 kilometer werden de laatste vijf vluchters gegrepen en bereidde het peloton zich voor op een massasprint. Daarin toonde Degenkolb zich de snelste, een opsteker voor de Duitser na een moeilijk seizoenseinde, toen hij geveld werd door een longontsteking en daardoor het WK moest missen.

De aanvalslust van Preben Van Hecke werd beloond met de prijs voor de tussensprint en de bergprijs. Degenkolb volgt op de erelijst André Greipel op. Vrijdag staat de Trofeo Serra de Tramuntana op het programma, over 140,1 kilometer op een glooiend parcours. Vorig jaar bracht Tim Wellens deze wedstrijd op zijn naam, voor toenmalig ploegmaat Louis Vervaeke.

Uitslag:

1. John Degenkolb (Trek-Segafredo)

2. Holst Enger (Israel Cycling Academy)

3. Jasper De Buyst (Lotto-Soudal)

Corrigeer