Man doet zich op Facebook voor als vrouw om vrouwen te verleiden, maar wordt zelf slachtoffer van homejacking

Man doet zich op Facebook voor als vrouw om vrouwen te verleiden, maar wordt zelf slachtoffer van homejacking

Foto: Shutterstock

Oostrozebeke / Kruishoutem -

G.R. (45) uit Oostrozebeke is voor de correctionele rechtbank in Oudenaarde moeten verschijnen voor valsheid in informatica. Hij had zich in een vals Facebookprofiel als vrouw voorgedaan om gemakkelijker in contact te kunnen komen met vrouwen.

Het bedrog kwam een het licht nadat een afspraakje in een woning in de Stokstraat in Kruishoutem niet was verlopen zoals hij verwacht had. Hij werd er opgewacht door twee mannen, die hem vastbonden en met een stroomstootwapen bewerkten. Nadien werd hij ook nog gechanteerd, maar hij stapte naar de politie om klacht in te dienen. Op die manier ontdekten de speurders dat hij een vals Facebookprofiel had gebruikt.

Openbaar aanklager Eva Brantegem vorderde een gevangenisstraf van twaalf maanden. “Dat is een zware straf, maar u hebt dan ook al een zwaar strafregister. Ik tel zestien veroordelingen door de politierechtbank en drie correctionele veroordelingen voor verboden wapenbezit en opzettelijke slagen en verwondingen.”

De verdediging vroeg de vrijspraak: “Mijn cliënt had geen kwade bedoelingen. Hij had gewoon behoefte aan affectie. Dat hij een vals Facebook-profiel gebruikte, betwisten we niet. Maar na een eerste contact met meisjes maakte hij de afspraken wel altijd in zijn eigen naam. Bovendien werden de afspraken met wederzijdse instemming gemaakt.” De rechter doet uitspraak op 22 februari.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees