Appartementsgebouw opnieuw geviseerd door vandalen: “Als de deur niet goed dicht is, hebben we prijs”

Appartementsgebouw opnieuw geviseerd door vandalen: “Als de deur niet goed dicht is, hebben we prijs”

De brandweer van Denderleeuw was snel ter plaatse en kreeg versterking van de korpsen uit Aalst en Ninove. Foto: wjn

Denderleeuw -

Een brand in de kelder van een appartementsgebouw heeft donderdag de Stationsbuurt van Denderleeuw in rep en roer gezet. Het vuur werd vermoedelijk aangestoken door een groep jonge vandalen. Niemand raakte gewond, maar door de felle rookontwikkeling werden de appartementen wel ontruimd.

In de kelder van Residentie Centraal Complex op het Stationsplein van Denderleeuw ontstond gisterennamiddag omstreeks 15.45 uur brand. Hoe precies wordt nog onderzocht, maar alles wijst in de richting van brandstichting. “Het is te vroeg om uitsluitsel te bieden, wij onderzoeken alle pistes. Brandstichting is daar een van”, zegt Wim Van Vaerenbergh commissaris bij de politie Denderleeuw/Haaltert.

Karton en papier

Enkele buurtbewoners hadden een groepje jongeren naar buiten zien lopen, even later merkten ze tot hun verbazing de rook op aan de deur. Oahn Tran, de zaakvoerster van broodjeszaak Cocoon op het Stationsplein, vertelt. “Cocoon grenst aan de gang van de traphal, ook bij mij hing er dus meteen een dikke rook. Een buurvrouw heeft die mannen op foto gezet. Laat ons hopen dat ze gevat worden, misschien met de camera's van het station? Ik heb gehoord dat ze dozen karton en papier op een hoop hebben gegooid en dat in de fik hebben gestoken.”

Rook

De brandweer van Denderleeuw was snel ter plaatse, de korpsen Aalst en Ninove gaven bijstand. Het Stationsplein werd afgesloten voor het verkeer. Omdat de traphal zich had gevuld met rook werd de bewoners gevraagd hun appartementen tijdelijk te verlaten. “Niemand is bevangen geraakt door de rook, na het blussen en ventileren kon ook iedereen terugkeren”, aldus Van Vaerenbergh.

Brandblusapparaat leeggespoten

De brandweer kreeg het vuur relatief gemakkelijk onder controle. “De brand was snel geblust, de kelder en de traphal moesten wel flink verlucht worden”, zegt brandweercommandant Sven De Leeuw.

Het is al niet meer de eerste keer dat hangjongeren het gebouw viseren, twee weken geleden werd volgens bewoners een brandblusapparaat leeggespoten in de traphal. “Ongelooflijk, toch? Als de deur niet goed dicht is, hebben we prijs. Het wordt gevaarlijk.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees