Mama

Kate Middleton doorbreekt taboe rond postnatale depressie

Kate Middleton doorbreekt taboe rond postnatale depressie

Foto: Photonews

"Je verwacht dat het de mooiste periode van je leven is, maar bij 1 op 4 vrouwen is dat niet het geval", zei een zwangere Kate Middleton tijdens een bezoek aan het Bethlem Royal Hospital, dat gespecialiseerd is in het behandelen van postnatale depressie. De hertogin wil met haar bezoek het taboe doorbreken.

Prins William en Kate Middleton verwachten hun derde kindje en het was dan ook een zichtbaar zwangere hertogin die een bezoek bracht aan het Bethlem Royal Hospital. Het ziekenhuis is gespecialiseerd in het behandelen van postnatale depressie en doet ook onderzoek naar de mentale gezondheidstoestand van toekomstige en kersverse mama's.

"Tijdens en na je zwangerschap wordt er vaak verwacht dat het de mooiste en gelukkigste periode van je leven is, maar bij 1 vrouw op 4 is dat niet het geval", zei de Britse Kate Middleton tijdens haar bezoek. Er hangt nog steeds te veel taboe rond 'de babyblues', vindt de hertogin. 

Kate Middleton heeft niet aangegeven dat ze er zelf last van had, maar ze had het wel over de herkenbare stemmingswisselingen tijdens de zwangerschap. 

Ze vindt het belangrijk dat alle taboe's rond zwangerschap en bevalling verbroken worden. Zo sprak ze ook al openlijk over de extreme vorm van ochtendmisselijkheid waar ze bij alle drie de zwangerschappen heel erg last van had. Eerder gaf ze ook al aan dat ze dit keer heel graag thuis zou bevallen

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees