Auto gestolen terwijl Annemie (55) bloemen gaat kopen

Auto gestolen terwijl Annemie (55) bloemen gaat kopen

Gisteren kon Annemie Maes weer rondrijden. “Ik dacht dat ik een beroerte zo krijgen toe ik de auto zag wegrijden.” Foto: fmr

Kortrijk / Ingelmunster / Izegem -

Een vrouw uit Ingelmunster zag donderdag haar auto de straat uitrijden toen ze bloemen ging komen. “Het leek wel een film.” De politie kon de dievegge even later klemrijden in het Kortrijkse.

“Normaal sluit ik mijn auto altijd af en laat ik nooit de motor zomaar draaien”, zegt slachtoffer Annemie Maes (55) uit Ingelmunster. “Maar omdat mijn Skoda Fabia donderdag niet wilde starten, moest mijn man hem aan de praat krijgen met startkabels. Hij zei dat ik er een toertje mee moest rijden en hem niet mocht stilleggen.”

Annemie reed naar Izegem omdat ze nog bloemen wilde kopen. Toen ze in de Prinsessestraat vlakbij De Kleine Tuin parkeerde, liet ze de motor draaien, met de sleutels op het contact. “Ik ben misschien drie minuten in die bloemenwinkel geweest. Maar toen ik met mijn boeketje buiten kwam, zag ik mijn auto nog net de straat uitrijden. Het was net een film.”

Cameraschild

Annemie verwittigde om 17.05 uur haar man Wilfried Vanacker, schepen van Openbare Werken in Ingelmunster, en de politie. De politiezone Riho zette meteen al middelen in om de rode auto op te sporen. De nummerplaat werd geseind. Amper vijf minuten later waren ook de omliggende politiezones op de hoogte.

Riho kon de wagen nergens vinden, maar in de politiezone Vlas, rond Kortrijk, hadden de agenten meer geluk. Rond 18 uur werd de auto opgemerkt door een camera met nummerplaatherkenning in de Brugsesteenweg in Kuurne en even later door het ANPR-schild in de Gullegemsesteenweg in Bissegem.

Terug thuis

Door de twee meldingen konden de agenten de rode Skoda lokaliseren. Na een speurtocht van meer dan twee uur reden ze hem rond 19.30 uur klem op het kruispunt van de Meensesteenweg met de Driekerkenstraat in Bissegem.

Achter het stuur zat een vrouw van 32 jaar uit Izegem. Volgens de politie kampt ze met psychische problemen. De wetsdokter zou beslissen of ze moet worden opgenomen in een instelling.

“Rond 20 uur belde de politie”, zegt Annemie. “Een vriend bracht ons naar het bureel in Kortrijk. Daar zeiden ze dat mijn wagen in goede staat was. Ze hadden er wel een drugshond in laten zoeken.”

Niet veel later reed Annemie met haar Skoda naar huis. “Toen ik mijn auto zag wegrijden, dacht ik dat ik een beroerte zou krijgen. De politie heeft puik werk geleverd.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees