Voetbalclub stapt dan toch niet mee in fusieverhaal want ze willen geen “fusietje hier en samenwerkingetje daar”

Voetbalclub stapt dan toch niet mee in fusieverhaal want ze willen geen “fusietje hier en samenwerkingetje daar”

De Raad van Bestuursleden van SC Aarschot lichtten hun beslissing toe. Foto: dvg

Aarschot -

Vorig weekend verkondigden drie voetbalclubs, FC Rillaar Sport, VC Wolfsdonk Sport en VC Langdorp, het grote nieuws van een fusie en een samenwerkingsakkoord, met ingang van volgend voetbalseizoen. SC Aarschot zou volgens hen een seizoen later volgen.

Maar dat was te vroeg gejuicht. SC Aarschot was niet gelukkig met het initiatief. Na een korte stilte zet SC Aarschot nu haar standpunt op de fusievraag uiteen voor spelers, supporters, ouders van spelertjes en vrijwilligers. “SC Aarschot is een zeer jonge club. We begonnen in 2007 met T-shirts van de Wibra, waar we zelf onze nummers opplakten. Onze club heeft sindsdien steeds hard gewerkt om een club te worden met onder meer een eerste ploeg in 1ste provinciale en maar liefst 200 jeugdspelers in 15 ploegen. Dit is te danken aan de bestuursleden, vrijwilligers, ouders en supporters. We hebben samen gezorgd voor het uitbouwen van de pleinen, de kantine en andere lokalen. Ons motto was steeds ‘op een gezonde, structurele en financiële gezonde manier werken en niet te snel willen gaan’”, zegt voorzitter Dimitri Van Camp.

Bedenkelijke beslissing

“Op dit ogenblik is deze Laaksite niet in staat nog eens 170 extra spelers op te nemen. De pleinen kunnen dit niet aan, noch zijn er genoeg douches en kleedkamers. Het is een bedenkelijke beslissing van de drie clubs om hier volgend speelseizoen al te willen spelen. Een dergelijke werking heeft pas zin als de site er ook klaar voor is en dat kan ten vroegste als de ontwikkeling van het RUP helemaal klaar is. En dan willen we ook enkel een volledige fusie en geen fusietje hier en een samenwerkingetje daar. Eén club voor heel Groot-Aarschot is dan haalbaar, maar wel mits de juiste afspraken en een perfecte juridische regeling. Zolang die zaken niet allemaal zijn uitgeklaard, zeggen wij neen tegen de fusie of samenwerking”, besluit Van Camp.

Opdoffer

Raad van Bestuurslid Jan Lembrechts merkte op zijn beurt op dat de jeugd van SCA nooit zal vertrekken uit Aarschot. Schepen van Sport Geert Schellens (SP.A) liet verstaan dat een dergelijke fusie niet kan in een te snelle fase en zoals de site nu is, tenzij er eerder wat “gebouwd kan worden”. Voor de drie andere clubs is deze beslissing wel een opdoffer. De ene kan zo niet afraken van te duur gehuurde terreinen en de andere niet van haar te duur geworden eerste ploeg. De bal is nu terug in het kamp van de politieke bestuursploeg in Ten Drossaerde.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio