Vlucht heeft drie uur vertraging op Brussels Airport? Deze vriendengroep heeft leuke manier om de tijd te doden

Een technisch probleem bij een vliegtuig: het leidt doorgaans tot erg lange wachttijden. Ook Benoît en zijn vrienden mochten dat aan den lijve ondervinden. Urenlang moesten ze vrijdag in een vliegtuig richting Barcelona wachten om te kunnen opstijgen, maar ze hadden gelukkig een vrolijke manier om de hun problemen te doen vergeten. Uit volle borst ‘I Believe I Can Fly’ zingen, liefst zelf met alle andere passagiers erbij.

kmlo

Het was niet het eerste probleem waar de vriendengroep mee te maken kreeg. Door de staking van Aviapartner op konden ze immers ook hun bagage niet inchecken. “Gelukkig hebben we aan de security kunnen uitleggen dat we reeds bijbetaald hadden voor de koffer en we al na twee dagen terugkeren, waarna ze ons doorlieten”, vertelde Benoît aan RTL Info. “We hebben hetzelfde verteld aan de medewerkers van Ryanair, ze waren erg begripvol. Toen we het vliegtuig naderden, konden we onze valies aan een personeelslid geven die alles vervolgens in het bagageruim plaatste. We hebben geluk gehad.”

Defecte vliegtuigmotor

Hun reis had echter nog een tweede verrassing in petto. Ditmaal was de vliegtuigmotor de oorzaak. Een technisch defect zorgde ervoor dat hun vlucht, die normaal gezien gepland stond voor 17.40 uur, meerdere uren vertraging had. “De piloot vertelde ons dat hij geen toestemming had om op te stijgen, waardoor hij genoodzaakt was om helemaal terug te keren. Het toestel stond namelijk al op de piste”, aldus Benoît.

Een logische reden om boos te worden, maar de mannen trokken zich er daarentegen weinig van aan. Om de sfeer erin te houden, besloten ze luidkeels een liedje te zingen. ‘I Believe I Can Fly’ dan nog wel, kwestie van de vervelende omstandigheden met de nodige humor te omarmen. Een video die Benoît naar de redactie van RTL Info stuurde, doet alvast vermoeden dat hun vrolijke zangkunsten effect hadden. Het merendeel van de andere reizigers kon een lach niet onderdrukken.

Uiteindelijk moesten alle passagiers alsnog op een ander vliegtuig stappen. Om 20.45 uur, na ruim drie uur vertraging dus, kon iedereen vertrekken.

MEER NIEUWS