Ruim honderd aanwezigen luisteren geboeid naar vice-eerste minister Jan Jambon

N-VA maakt nog geen namen bekend tijdens nieuwjaarsreceptie

In tegenstelling tot Gent en Aalst maakte de N-VA van Lochristi nog geen namen bekend van kandidaten voor de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen. Voorzitter Rik Van Leemputten wilde enkel kwijt dat alle huidige zetelende mandatarissen, zowel uit de gemeenteraad als OCMW opnieuw kandidaat zullen zijn. Ook de naam van de lijsttrekker wordt nog niet bekendgemaakt. N-VA belooft om begin februari namen bekend te maken: "Eerst moeten de handtekeningen er staan" aldus Van Leemputten, die tijdens zijn verwelkomingsspeech onverbloemd liet blijken dat de partij de Open VLDmeerderheid wil breken.

"Het zal u misschien raar in de ogen klinken, mijnheer de  vice-eerste minister en minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, maar N-VA Lochristi wil minder blauw op straat". Hij bedoelde daarmee uiteraard niet dat de N-VA minder politie op straat wil, maar minder blauwe politici in de gemeenteraad. Van Leemputten verwees een tweede keer naar het breken van de meerderheid toen hij het publiek verzekerde dat men met vertrouwen de sleutels van het gemeentehuis aan de mandatarissen van N-VA mocht overhandigen."

"Eénzelfde partij als meerderheid die zichzelf herhaalt is niet echt bevorderlijk" aldus nog de N-VA-voorzitter. Fractieleider en boegbeeld van de N-VA, Tom De Sutter, en raadslid Wouter Van den Broecke konden pas na afloop van de diverse speeches aanwezig zijn op de nieuwjaarsreceptie omdat ze belet waren door de dringende rechtszaak over de deelname van Dries Van den Broecke, één van de zonen van Wouter Van den Broecke, aan Olympische Winterspelen. Tom De Sutter verdedigt als advocaat van het advocatenbureau Frans Baert en vennoten de belangen van ski-atleet Dries Van den Broecke in deze zaak, waarvan in de loop van de namiddag uitspraak verwacht werd.

Meer over de N-VA en haar standpunt over het beleid, later op deze site.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio