Internationale tweedaagse in Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx

Lotte Kopecky wint omnium na beklijvende eindspurt

Lotte Kopecky wint omnium na beklijvende eindspurt

Foto: Marc Van Hecke

Tweede succes voor Lotte Kopecky in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx. Zaterdag won ze met Jolien D’hoore de ploegkoers, zondag pakte ze het omnium. Zonder slag of stoot ging het niet voor de wereldkampioenen.

In het omnium vocht Kopecky een beklijvende strijd uit met de Mexicaanse Lisbeth Salazar Vasquez. De eerste spurt van de afsluitende puntenkoers werd gewonnen door Lotte Kopecky. Daarmee reduceerde Kopecky de achterstand op Salazar Vasquez tot 3 punten.

Een groep van vijf, met Annelies Dom, probeeerde rondewinst te versieren en dat lukte na een steekspel dat rondenlang duurde. In de tweede wedstrijdhelft verkleinde Kopecky de achterstand tot 2 punten. Een grote rivaliteit tussen de Mexicaanse Salazar Vasquez en Kopecky liet anderen toe om rondewinst te versieren. De Russische Diana Klimova rukte op naar rang drie.

Met nog twee spurten te gaan, volgde Kopecky op één schamel punt van de koploper. In de slotspurt werd beslist over de overwinning. Op 2 ronden van het einde nam Annelies Dom haar Lotto-maatje Kopecky op sleeptouw. Kopecky won overtuigend de spurt voor Salazar Vasquez. Kopecky totaliseerde 133 punten, Salazar Vasquez 132. Klimova eindigde derde met 107 punten.

Nicky Degrendele wint keirin

Lea Sophie Friedrich, Steffie Van Der Peet, Aleksandra Tolomanov, Maila Andreotti en Melissandre Pain namen het in de finale van de keirin op tegen Nicky Degrendele. Friedrich zette van ver aan, maar er werd meteen gereageerd. Degrendele begon op kop aan de slotronde en hield moeiteloos stand. Van Der Peet eindigde tweede voor Pain en Friedrich. Zaterdag won een herboren Degrendele ook al het sprintnummer. Na de WB-winst in Minsk heeft de West-Vlaamse de smaak van het winnen te pakken. Met vertrouwen kan Degrendele naar het WK in Apeldoorn toewerken.

Ayrton De Pauw wint kleine finale keirin

Ayrton De Pauw won de kleine finale keirin en eindigde zevende. Thibo Destatsbader leergeld en eindigde twaalfde. De grote finale werd gewonnen door de Let Ainars Kiksis voor de Duitser Rene Dominic Anklam en de Fransman Tom Derache.

Lotte Kopecky wint omnium na beklijvende eindspurt
De Pauw. Foto: Marc Van Hecke

Puntenkoers U23: Robbe Ghys outstanding

De eerste van twaalf spurten werd gewonnen door Dugeuerce voor Boussaer, Ottevanger en Hesters. Vanaf de derde spurt nam Robbe Ghys het heft in handen. Schaarse aanvallen werden in de kiem gesmoord. Bij het aansnijden van de slotspurt met dubbele punten had de Limburger van Sport Vlaanderen-Baloise de buit al binnen. Marten Kooistra wint de slotspurt en wipt over Matteo Donato naar brons.

Uitslag: 1. Robbe GHYS 32 punten, 2. Joffrey Dugeuerce 19, 3. Marten Kooistra 18, 4. Matteo Donega 17, 5. Taras Shvchuk 13, 8. Bryan BOUSSAER 7, 9. Maths HEINDERSON 6, 12 Jules HESTERS.

Robbe Ghys en Lindsay De Vylder klaar voor de Zesdaagse in Kopenhagen

Een ploegkoers sloot de internationale tweedaagse af in het VWEM. Robbe Ghys en Lindsay De Vylder, die eerder al succesvol waren tijdens deze tweedaagse, koppelden kracht aan snelheid en diepten snel een voorsprong uit. Het duo van Sport Vlaanderen-Baloise counterde een aanval van de Oekraïners Gladysh-Hrinyv. Op 25 ronden van het einde was er een aanval van Otto Vergaerde en Jules Hesters, maar die werd geneutraliseerd. Met groot vertoon van klasse wonnen Ghys-De Vylder het slotnummer van de International Belgian Track Meeting. Gladysh-Hrinvy eindigden tweede voor Vergaerde-Hesters, die tweede eindigden in de slotspurt en zo oprukten naar een podiumplaats. De Vylder en Ghys beginnen volgende week aan de zesdaagse van Kopenhagen. Daarna volgt een stage in Anadia als aanloop naar het WK in Apeldoorn.

Lotte Kopecky wint omnium na beklijvende eindspurt
Ghys. Foto: Marc Van Hecke
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.