Voetbal2de amateurklasse A

Eerste nederlaag voor Petegem

Eerste nederlaag voor Petegem

Petegem - Mandel: Thijs De Rock met bezoeker Medhi Oumedjeber als belager. Foto: Marc Van Hecke

Deinze / Ingelmunster -

Sparta Petegem incasseerde op de 19de speeldag haar eerste competitienederlaag. De leidersploeg verloor op eigen veld met 0-1 van het ambitieuze FC Mandel United. De schade voor de Spartanen bleef beperkt. Naaste achtervolger FC Rupel-Boom kwam tegen Olsa Brakel niet verder dan een 2-2 gelijkspel en volgt op zeven punten van Sparta Petegem.

Het werd een topper met weinig grote kansen aan beide zijden. De thuisploeg dreigde op het kwartier via een vrije trap van Joye waarop Wullaert en Anton Vanborm een voetje tekort kwamen om de bal in doel te trappen.

Kort na de rust maakten de bezoekers de winnende treffer. Een vrije trap van Kwateng belandde via de muur van Petegem bij Lorthiois die Vandenbossche kansloos liet. Petegem ging op zoek naar de gelijkmaker maar Joye en Anton Vanborm misten een dosis geluk om te scoren. Tien minuten voor het einde werden de bezoekers door de uitsluiting van Oumedjeber (tweemaal geel) tot tien herleid. Het slotoffensief van de leidersploeg leverde niets op.

“Dit was een wedstrijd die altijd op een billijk gelijkspel had moeten eindigen”, reageert Petegem-coach Wim Van Acker. “Wij gaven onnodig een vrije trap weg die de inleiding vormde voor ons ongelukkig tegendoelpunt. Wij misten een dosis geluk om minstens één keer te scoren. We hoeven dit eerste verlies niet te dramatiseren.”

SCHEIDSRECHTER: StoveDOELPUNT: 47’ Lorthiois 0-1.PETEGEM: Vandenbossche, Weytens, De Wulf, Luchtens, Verheuge (82’ Gheeraert), Wullaert (63’ Basyn), De Coninck, Rienes Vanborm, De Rock (63’ Crispyn), Joye, Anton Vanborm.MANDEL UNITED: Laleman, Mulliez, Vansuypeene, Clyncke, Kwateng (Opbrouck), Lerthiois (79’ Bouchaala), Declercq, Omari (88’ Geryl), Beyens, Oumedjeber, Nyoni.GELE KAARTEN: Verheuge, Basyn en VansuypeeneRODE KAART: 81’ Oumedjeber (2x geel)

INFO

Sparta Petegem0

Mandel United1

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio