Mountainbike BK strandrace in Middelkerke

Gretige Timothy Dupont stoot pechvogel Bert Van Lerberghe van de troon: “Klaar voor het wegseizoen”

Timothy Dupont haalde het voor Davy Commeyne en Jarl Salomein. Foto: Rudy DECLERCK

Middelkerke -

Timothy Dupont veroverde zaterdag de Belgische titel strandrace in Middelkerke. De sprinter van Wanty-Groupe Gobert ging na 48 kilometer de ex-profs Davy Commeyne en Jarl Salomein vooraf.

“Een Belgische titel is altijd iets speciaals”, vertelde Dupont. “Ik ben blij dat ik mijn nieuwe ploeg al een trui kan aanbieden. Het is meteen ook de bevestiging dat ik een goede wintervoorbereiding heb gekend en klaar ben voor het wegseizoen.”

Uittredend kampioen Bert Van Lerberghe, afgeremd door een valpartij, werd vierde voor ex-prof Pieter Ghyllebert, Jelle Hanseeuw en Thomas Chamon. Maarten Himpens was tiende en kondigde aan dat hij aan zijn laatste maand als competitierenner bezig is. Guillaume Van Keirsbulck, die werd genekt door een lekke band, eindigde als elfde voor Jelle Goderis. Cédric Defreyne was veertiende voor Jim Vercruyce. Giorgio D'hoore kon wegens de naweeën van koorts geen hoofdrol opeisen. Frederik Decaesteker, die deze winter de Bredene Classic won, zag door een lekke band zijn kansen in rook opgaan.

Terry Fremineur maakte haar favorietenrol bij de dames-elite waar. De Gistelse hield uittredend kampioene Grace Verbeke en Veronique Florizoone achter zich. Bij de dames-jeugd ging de Belgische titel naar Marith Vanhove. Eva Vermeersch werd tweede voor Julie Hendrickx.

Stuntwerk van Vito Braet

Vito Braet tekende voor een straffe prestatie. De junior werd zesde overall en kroonde zich uiteraard met duidelijk verschil tot Belgisch kampioen in zijn categorie. Hij hield Robban Vermeulen en Arne Janssens af. De klasbak van Forte Young Cycling Team mikt op een knalprestatie in Parijs-Roubaix.

Bij de nieuwelingen moest Milan Kuypers zijn meerdere erkennen in Dante Coremans. Jens Dalle was derde voor Tjorven Expeels. Bij de masters volgde Frederik Devolder (achtste overall) zichzelf op. Henri Deleye werd tweede voor Björn Rondelez.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio