Fantastische start voor Trek - Segafredo: Nizzolo bezorgt team al vijfde zege van het seizoen in San Juan

Fantastische start voor Trek - Segafredo: Nizzolo bezorgt team al vijfde zege van het seizoen in San Juan

Het gaat hard voor Trek-Segafredo. Giacomo Nizzolo spurtte in San Juan naar winst in de slotetappe. Het was al de tweede zege vandaag voor het Amerikaans-Italiaanse team nadat John Degenkolb eerder ook al op Mallorca de slotrit won.

De eindzege van local hero Gonzalo Najar kwam niet meer in het gedrang. Dus was het alleen nog uitkijken naar de slotspurt in de straten van San Juan. Die ging naar de Italiaan Giacomo Nizzolo. De Trek-renner haalde het voor twee renners van Quick.Step: Max Richeze en Alvaro Hodeg. Jens Keukeleire was beste landgenoot op een achtste plaats. In het eindklassement klopt Tiesj Benoot af op plaats vijf.

Voor Trek Segafredo kon het seizoen bezwaarlijk beter beginnen. Met twee ritzeges voor John Degenkolb en eentje voor Tom Skuijns waren ze de voorbije dagen al zeer succesvol in Mallorca. Tel daar nog de tijdritzege van Ryan Mullen in San Juan bij en het team zit zo al aan vijf zeges in het prille seizoen. Enkel Lotto-Soudal (4) en Quick Step (3) blijven enigzins in de buurt van het Amerikaans-Italiaanse team.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.