Sofiane Hanni tekent contract bij Spartak Moskou voor 4,5 jaar

Sofiane Hanni tekent contract bij Spartak Moskou voor 4,5 jaar

Foto: BELGA

De kogel is door de kerk: Sofiane Hanni verlaat Anderlecht en speelt de komende 4,5 jaar voor het Russische Spartak Moskou. Het nieuws werd bevestigd aan onze redactie. Spartak zou zijn bod van 5,5 miljoen euro in laatste instantie nog hebben verhoogd.

Hanni was zondagavond nog de grote uitblinker op het veld van Standard. Met drie doelpunten bezorgde hij Anderlecht eigenhandig een gelijkspel nadat hij de voorbije weken al vaker beslissende doelpunten scoorde. Maar de moeilijke relatie met de paarswitte supporters konden Hanni ervan overtuigen om alsnog op het bod van de Moskovieten in te gaan. De speler zelf, nog geen jaar geleden vader geworden van Camila, twijfelde aan Moskou als de ideale plaats voor zijn familie. Nu blijkt hij toch overtuigd. En ook Anderlecht vaart wel bij de verkoop van haar scorende middenvelder. Het kocht Hanni bij KV Mechelen weg voor anderhalf miljoen euro en incasseert nu een veelvoud: Moskou zou het bod van 5,5 miljoen euro nog hebben verhoogd.

Reviewcommissie

Hanni was de man van de avond op Sclessin dankzij zijn hattrick, maar voor hij zijn laatste twee doelpunten scoorde kwam de Franse Algerijn ook heel goed weg. In een duel met Fai maakte Hanni een slaande beweging richting zijn tegenstander. Goed voor rood of niet? Scheidsrechter Delferière had het incident gezien, maar besloot na de uitgebreide excuses van Hanni om hem niet te straffen.

Excuses of niet, de aanvaller riskeert alsnog een straf. De reviewcommissie van de Belgische voetbalbond heeft besloten om Hanni te vervolgen op basis van videobeelden. Hanni kan daardoor nog een schorsing en/of boete krijgen. Volgende week dinsdag (6 februari) bepaalt de Geschillencommissie de strafmaat voor de slag. Al zal, zoals het er nu naar uitziet, een schorsing hem in principe weinig deren vermits Hanni naar Moskou verhuist.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.