Vlaamse regering trekt 300.000 euro uit voor Rivierpark Scheldevallei

Vlaamse regering trekt 300.000 euro uit voor Rivierpark Scheldevallei

Foto: O

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege trekt 300.000 euro uit voor de oprichting van ‘Rivierpark Scheldevallei’. Een toeristisch natuurpark dat in 2020 aan het publiek zal worden voorgesteld. Zowat 40 Vlaamse, provinciale, regionale, gemeentelijke en private partners geven maandag groen licht voor het project.

Het project moet de omgeving rond het Dendermondse Baasrode omvormen tot een combinatie van natuurgebied met toeristische- en landbouwtroeven. Het Rivierpark bestaat uit zes grote deelgebieden: de Polders van Kruibeke, de Durmevallei, de Kalkense Meersen en Donkmeer, Klein-Brabant, Dendermonde en omgeving en de Rupelstreek.

De ondertekening van het oprichtingscharter van ‘Rivierpark Scheldevallei’ is een mijlpaal binnen het strategische project ‘Schelde Sterk Merk’, dat in de schoot van Regionaal Landschap Schelde-Durme inzet op de leef- en beleefbaarheid van de Scheldevallei. Dankzij het Sigmaplan, waarmee de Vlaamse Overheid overstromingsgevaar wil indijken, komt er 40 km2 natuurgebied bij.

“Vlaanderen investeert met het Sigmaplan in meer waterveiligheid, maar we hebben daarbij ook oog voor toeristische opportuniteiten”, vertelt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. In het Rivierpark Scheldevallei “mikken we op de perfecte synergie tussen toerisme, waterveiligheid, natuur en landbouw”.

Het Rivierpark wordt in 2020 aan het grote publiek voorgesteld. Tegen 2030 moet het park volledig ontplooid zijn.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees