Celebs

Evi Hanssen openhartig over co-ouderschap: “Het is eigenlijk heel simpel, maar zo vermoeiend”

VTM-presentatrice Evi Hanssen heeft met haar ex-man twee zoontjes Scout (6) en Mac (5). In het radioprogramma ‘Zot Gedraaid’ met Kris Wauters op JOE vertelde ze zondag openhartig over het co-ouderschap. “Als ik zou kunnen kiezen, dan wou ik dat er een extra weekdag was”, klinkt het.

Nadat het nummer ‘Time is on My Side’ van The Rolling Stones speelde, vroeg Kris Wauters zich af hoe een alleenstaande mama van twee haar dagen indeelt. “Ik heb co-ouderschap met mijn ex-partner, wat eigenlijk heel simpel is maar ook erg vermoeiend”, begint Hanssen. “De week zonder mijn kinderen werk ik van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat en plan ik alles vol. De week dat ik de kinderen wel heb, heb ik de vrijheid om mijn werk tussen de schooluren te doen. Ik probeer dan ook de kinderen naar school te brengen, ’s avonds aan de schoolpoort te staan en samen hobby’s te doen. Mijn tijd gaat dan volledig naar hen. Maar dat betekent ook dat ik op dat moment mijn sociaal leven aan mij laat voorbij gaan. Dat zijn keuzes die je moet maken.”

Naast haar zoontjes en het co-ouderschap verklapte de presentatrice dat ‘Mr. Brightside’ van The Killers een echte uitlaatklep is voor haar. “Ik zet soms muziek op puur om emotie kwijt te raken”, zegt Evi. “Als je uit elkaar gaat met je partner bijvoorbeeld heb je veel verdriet. Maar er is ook vaak een moment dat je boos bent. Op jezelf, op de situatie en op je partner. Die boosheid moet er dan uit. De energie die te vinden is in ‘Mr. Brightside’ heb ik nog niet veel in andere nummers gevonden. Ik raad het mensen aan als het af is met hun lief of ze boos zijn. In plaats van te sms’en of aan de deur te gaan staan, zet dan dit nummer op en gooi het er allemaal uit!”.

En tot slot vroeg Kris ook naar Evi’s favoriete concert. Al geeft ze toe niet zo’n concertganger te zijn. “Ik vind het heel gek om te kijken naar een concert. Ik moet iets beleven, dus ik moet ook kunnen dansen, naar het toilet kunnen gaan, even kunnen wandelen… En dat gaat niet. Verder vind ik ook dat concerten veel te lang duren. Dat is heel erg, maar ik merk soms dat ik de nummers tel. Voor mij mag het eigenlijk niet langer duren dan 45 à 50 minuten. En als ik een concert zie waar alles perfect verloopt, vind ik het al snel heel saai. Ik hou van de kwetsbaarheid van een band, en dat ze dat durven tonen. Ik ben niet gekomen om de CD te horen, ik ben gekomen om een band te horen en die beleving te voelen. Ik wil de mensen achter de muziek leren kennen en word daar vaak in teleurgesteld.”

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees