Seks & Relaties

Met deze vervelende datingtrends krijg je misschien te maken in 2018

Met deze vervelende datingtrends krijg je misschien te maken in 2018

Foto: Shutterstock

Online daten: het kan anno 2018 vlot, maar helaas ook moeizaam verlopen. Shannon Smith van datingwebsite Plenty of Fish zet de nieuwste, meest vervelende trends op een rij.

We willen absoluut niemand ontmoedigen, maar er is meer ongewenst datinggedrag naast ghosting (plots van de radar verdwijnen) en breadcrumbing (iemand online aan het lijntje houden). Er is ook goed nieuws volgens de Canadese relatiedeskundige Shannon Smith. “Vervelend gedrag tijdens het daten kan in veel gevallen vermeden worden door open te communiceren met de ander. Het helpt ook om bewuster te zijn van de manier waarop we ons online gedragen”, klinkt het. Houd deze gouden regels in het achterhoofd, dan ben je volgens haar gewapend tegen een gebroken hart ten gevolge van deze vijf relatief nieuwe trends.

Flexting

Wanneer iemand tijdens het chatten opschept over zichzelf.

Mensen promoten zichzelf en zetten hun goede kanten zonder schroom in de verf, nog voor je de persoon in kwestie echt ontmoet. Concreet voorbeeld: “Ik liep gisteren een halve marathon en redde een katje (ben ik nu niet fantastisch?)” Volgens cijfers van de datingsite werd 47 procent van de leden al met dit gedrag geconfronteerd. De meesten onder hen zijn vrouwen.

Cricketing

Wanneer iemand heel lang wacht om te antwoorden.

Je zendt een bericht naar je vlam, hij of zij leest het bericht… en daar blijft het een tijdje bij. Het duurt soms dagen voordat er een antwoord komt van de andere kant en het ‘gesprek’ kan verdergezet worden. De term komt uit de natuur, wanneer een krekel (cricket) plots stil wordt als je te dicht komt. Zon’ 67 procent wachtte al geduldig op een antwoord. We hebben het allemaal druk, niet?

Ghostbusting

Wanneer je iemand duidelijk negeert, maar de ander berichtjes blijft zenden.

Alles lijkt erop dat de man of vrouw, die je helemaal niet ziet zitten en dus weinig subtiel negeert, het er niet bij wil laten. Ghosting past niet binnen de ander zijn date-beleving, dus slaan ze aan het ghostbusten. Vrij vertaald: jagen op geesten. Een ghostbuster probeert ondanks de situatie alsnog aandacht en antwoorden te krijgen. Ruim 38 procent kreeg eerder te maken met iemand die berichtjes bleef sturen.

Met deze vervelende datingtrends krijg je misschien te maken in 2018

Seredipidating

Wanneer je de dingen overlaat aan het lot en dates alsmaar uitstelt voor het geval je iemand tegenkomt met wie het vanaf het begin vuurwerk is.

Bijna een derde van de alleenstaanden zei dat ze geloven dat het gras altijd groener is aan de andere kant en gaf toe dat ze soms dates annuleerden, gewoon omdat de kans bestaat dat ze sowieso iemand beter zullen ontmoeten. Let wel: dit is geen garantie.

Fauxbae’ing

Wanneer mensen beweren een lief te hebben, terwijl ze eigenlijk wel single zijn.

Dit is een van de vreemdste trends in het rijtje. Volgens de relatiedeskundige is dit een tactiek om een ex jaloers te maken of een poging om met rust gelaten te worden door nieuwsgierige familieleden. Hoe dan ook: het is een beetje raar en een voorbode dat iemand misschien niet klaar is voor iets serieus.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees