Outsider bij de vrouwen mist WK veldrijden na zware val in Hoogerheide

Jolanda Neff houdt aan haar valpartij van zondag in Hoogerheide een gebroken sleutelbeen en elleboog over. De Zwitserse zal daardoor dit weekend het WK veldrijden missen. Dat meldt ze via sociale media. Neff kwam op de schuine kant in Hoogerheide ten val nadat Pauline Ferrand-Prévot uitgleed. De tol is zwaar voor de wereldkampioene mountainbike.

“Huidige situatie: linkersleutelbeen gebroken, rechterelleboog gebroken, maar het ergste is mijn gebroken hart”, schrijft ze op Instagram. “Het doet zoveel pijn dat ik het WK zal moeten missen. Ik vind er geen woorden voor. Ik voelde me er zo klaar voor. Het enige goede is dat Pauline niet geblesseerd geraakte. Daar ben ik zo, zo blij om. Mijzelf pijn doen is één ding, maar ik zou het mezelf nooit vergeven om iemand anders pijn te doen. Ik heb zo veel respect voor haar en ik hoop dat het haar goed vergaat.”

De Zwitserse moet ook een operatie ondergaan aan het sleutelbeen. “Wellicht mis ik de eerste wedstrijd van het seizoen in Zuid-Afrika, net zoals de Cape Epic. Wellicht sta ik er terug in de Wereldbeker in Albstadt.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.