Voetbal3de provincialeFC Heusden - FC Dynamo Beervelde - Jan De Smet en Heusden verslaan Dynamo Beervelde na een bijzonder genietbare derby

“Scherprechter in titeldebat”

Heusden - Dynamo Beervelde: Ronny Van Rysselberghe bijna onderuit in duel met Mehdi Djelassi. Foto: Hendrik De Rycke

Destelbergen -

Ondanks het verlies op Heusden behoudt Dynamo Beervelde reële kansen op de tweede periodetitel. De ploeg van voorzitter Alain Van Hauwaert van haar kant pronkt met een 15 op 15. Zelfs een owngoal van captain Jan De Smet gooide geen roet in het eten.

De neutrale voetballiefhebber kreeg zondag een zeer aantrekkelijk potje voetbal opgedist. FC Heusden trekt de positieve lijn door. Dynamo zag een reeks van tien wedstrijden zonder verlies afgebroken.

Jan De Smet (35): “Het was een leuke wedstrijd waarin we wat ongelukkig op achterstand kwamen. Ik tekende namelijk voor een owngoal. Maar we laten de armen nooit zakken en knokten ons weer in de wedstrijd. Dat is de sterkte van deze spelersgroep. Bij ons mag alles en moet er niets. In deze wedstrijd zat het ook wat mee. Bij 3-2 stopte Thijs Heyerick een strafschop. Gaat die bal erin, dan schrijf je wellicht een ander verhaal. We scoorden een vierde keer en daarmee was de kous af voor de bezoekers. Aan de rust liet ik me vervangen omdat ik niet echt goed in de match zat. Net als de spelers van de ploeg van mijn hart, Club Brugge met name, had ik lome benen.”

Wat kan FC Heusden nog in de derde periode?

“Ik herhaal nog eens dat alles mag. Er is bij ons geen druk. We missen al lange tijd Sander Eeckhout en Giovanni Den Dooven. Wie weet, kunnen we hen recupereren voor de eindronde. Zondag trekken we naar Overmere. Die slikten 16 goals in hun laatste twee wedstrijden. Toch mogen we ze niet onderschatten. Thuis wonnen we slechts met 2-1. Vijf overwinningen op rij krikten bij ons evenwel het vertrouwen gevoelig op. Naar mijn gevoel beschikken VC Zwijnaarde en Latem over de beste troefkaarten voor de titelstrijd. Wij kunnen scherprechter spelen, aangezien VC en ook KVV Laarne-Kalken nog naar hier afzakken en we ook nog Latem bekampen.”

Eindig je jouw voetballoopbaan in schoonheid?

“Moeilijke vraag. We spelen dit seizoen met drie achterin, dat bevalt me. Of ik er nog een verlengstuk aan brei, is nog niet uitgemaakt. Het blessureleed valt mee dit seizoen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio