Verwondering slingert zich 6,6 km lang door de stad. Bekijk hier alle installaties

Lichtfestival uitgetest: Van OOOH tot WAW!

Woensdag 31 januari gaat de vierde editie van het Lichtfestival Gent van start. 6, 6 km lang, slingert de verwondering zich door de stad, van het Sint-Pietersplein tot het MIAT. Grootse indrukwekkende spektakels wisselen af met kleine poëtische lichtpareltjes. Een draak die uitbreekt op het Laurentplein, een cuberdonfabriek die afbrandt aan het Woodrow Wilsonplein, een tornado aan Portus Ganda, een safari van uitgestorven dieren op de Vlasmarkt. 36 spektakels in totaal.
kkr",wid:"_1467261",uiconf_id:"21813201",flashvars:{doubleClick:{plugin:!0,adTagUrl:e.url},adsOnReplay:!0,metadataProfileId:3063771,requiredMetadataFields:!0,"EmbedPlayer.WebKitPlaysInline":!0},cache_st:"1406844806",entry_id:"1_i4m0gkkr"})}),kWidget.addReadyCallback(function(e){function a(e){gemiusStream.event("21813201",t,r,e);a.caller.toString()}if(!~e.indexOf("incontent")&&~e.indexOf("1_i4m0gkkr")){var n=document.getElementById(e),t="1_i4m0gkkr",i="nGEwQsgXJ7hprExa7E7U9MdvHZF8JkboWpPj7lWEnH3.G7",r=0,d=0,l=0,o=!0,u=[{name:"_SCT ",value:"news"},{name:"se",value:"undefined"!=typeof MEDIAHUIS&&MEDIAHUIS.config?MEDIAHUIS.config.page_sectionname:"nw"},{name:"ct",value:"nw"},{name:"st",value:"vid.wex.frag.vod.free"},{name:"tv",value:"news"}];callback1_i4m0gkkr=!0,n.kBind("metadataReceived",function(){var e,a=n.evaluate("{mediaProxy.entryMetadata}");d=n.evaluate("{mediaProxy.entry.duration}");var t=document.getElementsByClassName("video-source-origin");if(t.length>0)for(var i=t.length;i>=t.length;i--){var r=t[i-1];r&&r.parentNode.removeChild(r)}if(a&&a.Source){var l=a.Source;switch(l){case"ATV":e="atv";break;case"TVL":e="tvl";break;case"TVO":e="tvoost"}if(e){var o="www."+e+".be",u=document.createElement("div"),c=n.parentNode;u.className="video-source-origin",u.innerHTML="Bekijk meer video's van "+l+' op '+o+"",c.parentNode.insertBefore(u,c.nextSibling)}}}),n.kBind("playerUpdatePlayhead",function(e,a){r=r!=Math.round(e)?Math.round(e):r}),n.kBind("changeMedia",function(e,a){gemiusStream.closeStream("21813201",t,r),t=e.entryId,gemiusStream.newStream("21813201",t,d,u,[],i)}),n.kBind("playerStateChange",function(e){"buffering"!=e&&("playing"==e&&0==r&&l||(d>r&&a(e),0==r&&"playing"==e&&(l=1)))}),n.kBind("doStop",function(e,n){d>r&&a("stopped")}),n.kBind("seeked",function(e){d>r&&(r=e,a("seekingStarted"))}),n.kBind("playerPlayEnd",function(e,n){a("complete")}),n.kBind("doReplay",function(e,n){gemiusStream.closeStream("21813201",t,r),r=0,t=e.entryId,gemiusStream.newStream("21813201",t,d,u,[],i),a("playing")}),n.kBind("onAdPlay",function(e,a,n){o=!1})}})

 

Vijf dagen lang te bezoeken, gratis. Van woensdag 31 januari tot en met zondag 4 februari. Eén tip: draag stevige stapschoenen en onderbreek uw wandeling voor een verfrissing en een hap in één van de vele horecazaken. Fotograaf Steven Hendrix en videorepôrter Guyentie Bogaert verkenden het hele parcours.

Alle praktische info op de site van het Lichtfestival.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S