Luchtvaartmaatschappij plant vluchten richting China

Air Belgium kiest voor luchthaven Charleroi: 600 extra banen beloofd

Air Belgium kiest voor luchthaven Charleroi: 600 extra banen beloofd

Foto: BELGA

Air Belgium zal zijn geplande vluchten richting China uitvoeren vanop de luchthaven van Charleroi. Die zal een terminal aanpassen aan de noden van de langeafstandspassagiers, zo is woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie van beide partijen op Brussels South Charleroi Airport. De komst van Air Belgium moet zeshonderd extra banen opleveren op de luchthaven van Charleroi.

Air Belgium vertrouwt erop dat het zijn vlieglicentie (AOC) op tijd rond zal krijgen om eind maart de lucht in te kunnen gaan. De eerste bestemming zal Hongkong zijn, gevolgd door andere Chinese/Aziatische bestemmingen.

Midden februari verwacht de luchtvaartmaatschappij haar eerste van vier Airbus A340-300-vliegtuigen.

Op de luchthaven zal de huidige Terminal Sud omgebouwd worden tot een “premium”-terminal, om de premium- en businessclassreizigers van Air Belgium te ontvangen. De werkzaamheden beginnen eind mei en zullen een jaar duren. Tot dan komen er tijdelijke oplossingen “om het comfort van de reizigers al vanaf de eerste vluchten te verzekeren”.

De komst van de nieuwe maatschappij moet zeshonderd banen opleveren: driehonderd voor Air Belgium en driehonderd voor de luchthaven.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees