Van Asbroeck haakt in kopman en maakt zware val

Van Asbroeck haakt in kopman en maakt zware val

Foto: Photo News

In Valencia was Tom Van Asbroeck (EF-Drapac) de pechvogel van de dag. Op drie kilometer van de meet ging hij hard tegen de grond. “Iemand van Sport Vlaanderen maakte een heel agressieve move”, zegt ploegleider Ken Vanmarcke. “Die wilde zich op een plaatsje smijten waar er geen plaats meer was. In combinatie met vluchtheuvels was het gewoon erg gevaarlijk. Zo heeft onze sprinter Sacha Modolo een manoeuvre moeten maken waarin hij Tom heeft meegepakt.”

Van Asbroeck bloedde aan de beide onderarmen en de heup, maar kon wil nog over de finish fietsen. “Aanvankelijk moesten we hem echt oprapen van het asfalt”, zegt ploegleider Vanmarcke, “maar naarmate hij wat kon fietsen, ging het beter. Straks in het hotel rijdt hij nog tien minuten op de rollen om alles nog eens goed te laten doorbloeden.”

“We gaan hem niet koste wat het kost in de wedstrijd houden – dit is ‘maar’ Valencia – maar ik heb er goede hoop op dat hij morgen gewoon weer de start staat. Mentaal wordt dat wel lastig, sowieso ‘een kutdag’ op de fiets (lacht).”

Corrigeer