Huis van het Kind stelt speciale speelkoffer voor

Huis van het Kind stelt speciale speelkoffer voor

De Toverdoos omvat twee delen: eentje voor kleuters, eentje voor tieners. Foto: sbr

Hooglede -

Bij het Huis van het Kind Hooglede-Gits kan je voortaan terecht voor de inclusiekoffer die omgedoopt werd tot De Toverdoos.

“De inclusiekoffer, De Toverdoos, werd ontwikkeld naar aanleiding van de verhoogde aandacht voor inclusief onderwijs en het M-decreet in het Huis van het Kind. We vinden het belangrijk dat iedereen zijn of haar plaatsje heeft in de maatschappij”, zegt schepen Mieke Debergh (Allen 8830).

De inclusiekoffers zijn opgedeeld in twee stukken: een koffer die te ontlenen is voor kleuters en een die gericht is op tieners. “Op het eerste gezicht lijkt het gewoon dagelijks materiaal, maar elk speelgoed draagt bij tot de motorische, taalstimulerende, sociale of interactieve ontwikkeling van het kind”, legt de schepen uit. Doordat de stimuleringen op een ludieke manier worden aangebracht, is het speelgoed voor zowel kinderen met en zonder extra zorg geschikt. De kleuterkoffer bestaat uit onder andere een pop met het syndroom van Down en een fijne-motoriekset. In de tienerkoffer zit er onder andere een wiebelkussen en een ‘wat zoek ik’-gezelschapspel.

De koffers zijn twee weken lang gratis uit te lenen via het Huis van het Kind. Er wordt wel een waarborg van honderd euro aangerekend. Meer informatie is te verkrijgen via Nancy Huyghe van het Huis van Het Kind via het nummer 0473-34.36.35.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio