Volleybal1ste divisie (v) - Eva Van DuyseVamos Stekene Sint-Gillis-Waas

“Op karakter eindelijk weer zege geboekt”

Stekene -

De vrouwen van Vamos knoopten na twee maanden zonder zege tegen Hermes Oostende opnieuw met de winst aan. “We startten sterk en zetten Oostende meteen onder druk. We wisten dat Oostende een ploeg is met veel lengte en enorm krachtige aanvalsters. Om hen enigszins te ontwrichten, was het zaak om een zo hoog mogelijke servicedruk te ontwikkelen. Daarin zijn we vooral in de eerste set aardig in geslaagd”, zo blikt Eva Van Duyse terug.

“Vanaf de tweede set viel onze opslagdruk weg, waardoor Oostende zich wel kon uitleven aan het net. In de vierde set zijn we uit het dipje gekropen en hebben we op vechtlust en mentaliteit het laken naar ons toegetrokken. Idem dito in de belle, waarin Jana Verschraege ons uit een uitzichtloze (9-13) positie nog liet terugkeren met een knappe opslagreeks. Eerder maakte zij ook al het verschil aan het net. Terugblikkend op onze globale prestatie moet ik zeggen dat wij alles bij elkaar beter verdedigden dan Oostende. Misschien dat we nog te veel met hoogten en laagten speelden. Dat moet eruit. Maar het loopt toch al beter dan voorheen.”

“Hopelijk kunnen we ons in de linkerkolom handhaven. Een verrassende evolutie eigenlijk, want we hadden dit seizoen al wat af te rekenen met pech. Eline Foubert moest nog voor de competitie geblesseerd afhaken. Libero Julie Dhaene kon gezin, volleybal en werk niet meer combineren en gooide ook de handdoek. Ikzelf moet wegens zwangerschap een stap opzijzetten. Ik blijf weliswaar de scouting verzorgen, maar het doet toch raar aan. Ik blijf nog wel een deel van de groep, al zal mijn bijdrage de komende maanden erg beperkt zijn.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio