VOLLEYBAL1STE DIVISIE BPERVOL RUISELEDE - Kristof Vroman en spelers trekken met vertrouwen naar Olva Brugge

“We horen thuis in top zes”

“We horen thuis in top zes”

Coach Kristof Vroman hoopt na de goede prestatie tegen Waasland op een sterke terugronde. Foto: bart Vandenbroucke

Ruiselede -

Na een moeizame voorsprong stond er vorige zaterdag geen maat meer op een uitstekend Ruiselede dat het vierde geklasseerde Waasland met droge 3-0 cijfers naar huis speelde.

“We konden de lijn van de vorige match thuis tegen Moorslede, toch al veertien dagen geleden na een voor ons competitieloos weekend, doortrekken”, weet de Ruiseleedse trainer-coach Kristof Vroman. “We begonnen nochtans te aarzelend met een 2-6 en zelfs een 15-20 als gevolg. Pas op het einde van de set kwamen we dankzij een betere verdediging en stevig blokwerk langszij en konden we met een nipte 25-23 uitlopen. Vanaf de tweede set konden wij ons spel opleggen en liep het hoe langer hoe vlotter. Noch in de tweede noch in de derde set scoorde Waasland nog twintig punten.”

“Tijdens de winterstop hebben we de koppen even bij elkaar gestoken”, licht Vroman de recente zes op zes van zijn ploeg toe. “Iedereen beaamde dat wij beter konden dan we in de heenronde lieten zien. Na twee zeges op rij klimmen we in de top zes en daar horen we thuis. De resultaten en de rangschikking zijn natuurlijk belangrijk, maar als trainer vind ik vooral ons spelniveau belangrijk. De manier waarop we Waasland opzijzetten deed deugd en laat het beste vermoeden voor de terugronde.”

“Er zijn echter geen redenen om nu al euforisch te doen”, besluit Kristof Vroman nuchter. “We moeten zaterdag naar Brugge dat na acht zeges onderuit ging in Kalken en allicht uit is op sportieve revanche. Olva is een te duchten thuisploeg en komt als favoriet aan de opslag. Wij gaan er wel vol vertrouwen naar toe.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio