Lichtfestival dag 1: minder bezoekers en andere weetjes

Lichtfestival dag 1: minder bezoekers en andere weetjes

Foto: fvv

Gent -

Op de eerste avond verwelkomde het Lichtfestival 90.000 bezoekers. Dat is 40.000 minder dan op de eerste dag van de vorige editie in 2015. Toen duurde het festival echter één dag korter. De eerste dag in cijfers.

.

90.000

Zo veel bezoekers lieten zich woensdagavond niet afschrikken door het druilerige weer. Bij de vorige editie, die op donderdagavond startte, kwamen 130.000 mensen opdagen.

10.504

Zo veel reizigers namen tramlijn 1 tussen Gent-Sint-Pietersstation en de Korenmarkt. De piek voor de trip stadinwaarts lag rond 19 uur, voor de trip staduitwaarts was dat rond 22 uur.

240

Zo veel straatlampen worden iedere avond gedoofd om de lichtinstallaties nog beter te doen uitkomen. Dat gebeurt handmatig door een werknemer van Eandis, die per fiets zijn ronde doet.

42

Zo veel buitenlandse festivals sturen een vertegenwoordiger naar het International Lightfestival Organisation (ILO) dat tijdens het feest plaatsvindt in Gent. De meesten komen leren van Gent.

30

Zo veel keer bluste de brandweer het administratief gebouw aan het Woodrow Wilsonplein, dat in een lichtprojectie om de tien minuten vuur vat. Op zondag duurt het Lichtfestival een uurtje langer, dus dan zullen ze 36 keer op en af de brandladder moeten.

30

Zo veel internationale online-influencers worden twee dagen op sleeptouw genomen door Gent om de stad te leren kennen in al haar facetten.

1

Zo veel verloren gsm’s werden teruggevonden. Een jonge dame uit Finland was haar vriend kwijt, kende de stad niet en had haar gsm niet bij. De politie kon met behulp van de lichtkrant het koppeltje na tien minuten herenigen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio