‘De allereerste keer’-zangeres Rita Deneve overleden

‘De allereerste keer’-zangeres Rita Deneve overleden

Foto: rds

Rita Deneve is overleden op 73-jarige leeftijd. Dat liet haar familie weten via Facebook en wordt ook bevestigd in de Mechelse Catharinaparochie. De Vlaamse zangeres is vooral bekend van het nummer ‘De allereerste keer’.

De zangers wordt op 10 februari begraven in Mechelen. Wie haar voor de allerlaatste keer wil groeten en afscheid wil nemen, kan vanaf 11 uur terecht in de Sint-Romboutskathedraal.

Vlaamse hits

Deneve begon haar carrière in 1961. Vier jaar later won ze het talentenjachtprogramma ‘Ontdek de ster’. Ze stond ook verschillende keren in de Belgische finale voor het Eurovisiesongfestival. Maar het was toch vooral dankzij haar hit ‘De allereerste keer’ dat ze bekend werd. Dat nummer is een cover van ‘Giramondo’ van de Italiaanse zanger Nicola di Bari.

Ze scoorde daarnaast een reeks hits in Vlaanderen zoals ‘Juanita Jones’ (1968), ‘Olé Oké / Op een zomerdag’ (1969), ‘Dans de hele nacht’ (1969), ‘Aan ‘t Meer van Lugano’ (1970), ‘Het vuur van de liefde’ (1971) en ‘Zonder jou’ (1971).

Naast zangeres was Deneve ook actrice. Zo speelde ze een gastrol in de televisiereeks ‘Slisse & Cesar’ en in de VRT-reeks ‘Postbus X’.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees