Te koop: de super-de-luxe motorhome van Klaas Vantornout: "Dit was acht jaar mijn huisje op wieltjes"

Te koop: de super-de-luxe motorhome van Klaas Vantornout: "Dit was acht jaar mijn huisje op wieltjes"

Foto: mvn

Torhout -

Klaas Vantornout verkoopt zijn super-de-luxe motorhome. “Met spijt in het hart”, zegt de Torhoutse veldrijder die eind februari zijn crossfiets aan de haak hangt. “Dit is acht jaar lang mijn huisje op wieltjes geweest”.

Eind februari rijdt meervoudig Belgisch kampioen veldrijden Klaas Vantornout (35) zijn allerlaatste wedstrijden. Na een carrière van twintig jaar gaat zijn crossfiets dan definitief aan de haak.

Meteen betekent die beslissing ook het einde van de rit voor de super-de-luxe motorhome waarmee de Torhoutenaar zich bijna ieder weekend verplaatste naar wedstrijden. Het zeven ton zware en ruim negen meter lange gevaarte van het Britse luxemerk RS Motorhomes is bijgevolg van geen enkel nut meer voor de renner en daarom heeft hij het nu te koop gezet. Vraagprijs: 75.000 euro.

Huis op wieltjes

“Dit is acht jaar lang elk weekend mijn huisje op wieltjes geweest”, zegt Klaas. “Samen met mijn pa en mijn drie trouwe helpers hebben we in dit voertuig enorm veel meegemaakt, emoties beleefd en zeges gevierd. Mijn mannen hadden altijd één motto: wat in de mobilhome verteld wordt blijft in de mobilhome (lacht). Dit ding hangt echt vol herinneringen en het is dan ook met enige spijt in het hart dat ik er afscheid van neem. Maar aangezien wij absoluut geen kampeerliefhebbers zie ik geen andere oplossing. Ook voor mijn pa en helpers zal er ongetwijfeld een leegte vallen. Zij offerden ieder weekend op voor mij en ik ben hen dan ook enorm dankbaar.”

Zoekertje

Vantornout deelde zijn zoekertje op Facebook wat meteen enorm veel reacties uitlokte. “Het was echt niet te doen”, zegt hij. “Maar het is niet omdat er veel reactie op komt dat er ook al kandidaat-kopers zijn. Nu, dit dringt zeker niet want ze staat niet in mijn weg. De vraagprijs is ook niet min, maar ik heb er destijds wel 200.000 euro voor betaald. Ik moest immers wat onkosten maken. Dit is dan ook een zeer luxueuze camper met alles erop en eraan. Ze schuift bovendien open aan de zijkant waardoor je er enorm veel plaats in hebt. Dat is vrij uniek. De grote foto van mezelf op de zijkant en de stickers van de sponsors krijgt de koper er gratis bij (lacht).”

Wat Vantornout na zijn wielercarrière gaat doen weet hij nog niet. “Ik ben daar wel mee bezig”, zegt hij. “Maar concrete plannen zijn er nog helemaal niet. Ik ga alles een paar maanden laten bezinken en zien wat er op mij afkomt. Maar ik zal niet op het eerste het beste aanbod ingaan. Uiteraard zal ik de cyclocross hard missen. Fietsen is twintig jaar mijn leven geweest. En het zal altijd mijn passie blijven.”

Corrigeer