voetbal3de amateurklasse - Rieno Van OoostAvanti Stekene

“Wingene is een topper uit de reeks”

Stekene -

Avanti Stekene wacht nog op de eerste punten van 2018. Uit bij de bedreigde ploegen Ninove en Mariekerke werd verloren. De thuismatch tegen Wingene werd afgelast en staat nu zondagmiddag op de kalender.

“Die nederlagen zijn misschien geen goede maatstaf want de staart begint zich duidelijk te roeren”, waarschuwt Rieno Van Oost “Om een mogelijke degradatie te ontlopen hebben beide clubs zich tijdens de winterstop behoorlijk versterkt. Dat neemt niet weg dat we zowel in Ninove als in Mariekerke verdiend verloren. Twee keer op rij waren we niet op de afspraak.”

“Wingene is van een heel ander kaliber. Dat is een topper uit de reeks maar als je de punten niet pakt tegen de kleintjes wordt de druk groter om tegen dit soort ploegen punten te pakken. We zullen ons dubbel moeten plooien zoals we eerder tegen Eppegem en Wetteren ook deden. Die hebben we thuis verslagen maar dat is uiteraard geen garantie dat het tegen Wingene ook wel zal lukken. Thuis en uit spelen we hetzelfde systeem maar het is mij een raadsel waarom het uit maar niet wil lukken. Thuis zullen we ook nog wel verliezen, maar hopelijk zondag niet.”

Na de zege tegen Wetteren eind 2017 leek de redding al bijna een feit maar nu dreigt Avanti weg te zakken.

“Ik heb nooit beweerd dat we al gered waren”, corrigeert de Stekense coach. “Ik heb mijn spelers altijd voorgehouden dat we 35 tot 40 punten nodig hebben. Dat wil zeggen dat we ongeveer twaalf punten moeten pakken in de resterende twaalf matchen. Dat moet kunnen maar dan mogen er niet te veel reeksjes zonder punten tussen zitten, anders wordt het een onmogelijke opdracht.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio