VOETBAL1STE PROVINCIALE - MIRKO HAYFC BORGHT-HUMBEEK

“Toch wel een speciale wedstrijd”

Grimbergen -

Mirko Hay speelde een sterke heenronde, maar de Steenokkerzeelse spelverdeler speelde geleidelijk zijn basisplaats kwijt bij Borght-Humbeek. Zondag mocht de bij Perk weggehaalde middenvelder met Schotse roots na vijf minuten al invallen voor de geblesseerde El Moussaoui en die kans greep hij met beide handen. Op Meise wil Hay maar al te graag bevestigen.

“Het burentreffen op Meise wordt een speciale wedstrijd. Na Strombeek is dit de dichtste verplaatsing. Aan motivatie zal het niemand ontbreken.”

“Ik kende een mindere periode en bekocht dat logischerwijze met een verwijzing naar de bank. Het was een terechte beslissing van de coach. Ergens calculeerde ik een terugval trouwens ook wel in. Vergeet niet dat ik tot vorig seizoen in derde provinciale voetbalde. Een dipje was dus te verwachten na een sterke seizoenstart. Ik timmer verder aan de weg. Zondag werd ik na vijf minuten al in de strijd gegooid. Het was wel enkele minuten zoeken naar het goede ritme, maar nadien liep het vlot. Ik werd in steun van de spitsen uitgespeeld. Mijn voorkeurspositie is ook wel positie tien.”

“Ik vernam dat wellicht wel wat basisspelers de ploeg zullen verlaten, maar maak me absoluut geen zorgen. Ik ben ervan overtuigd dat de club wel valabele vervangers zal aantrekken voor eventuele vertrekkers. Zelf tekende ik alvast bij. Op Meise moeten we voluit voor puntenwinst gaan. We staan wel op een veilig ogende zevende plaats, maar de mosselen zijn nog lang niet aan wal. Meise zit in een goede periode en wordt wel niet te duchten.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio