Man die aanslagplegers Brussel te slapen legde vrijgelaten onder voorwaarden

Man die aanslagplegers Brussel te slapen legde vrijgelaten onder voorwaarden

Foto: Photo News

Brussel - Smaïl Farisi is door de Brusselse onderzoeksrechter die het onderzoek voert naar de aanslagen in Brussel onder voorwaarden vrijgelaten. Dat meldt RTL zaterdag en bevestigt het federaal parket. De voorlopige hechtenis loopt dus ten einde, maar hij blijft onder verdenking.

Farisi werd op 11 april 2016 opgepakt, samen met zijn broer Ibrahim (27). Smaïl Farisi had het appartement aan de Kazernenlaan in Etterbeek gehuurd, waar Khalid El Bakraoui en Osama Krayem verbleven in de dagen voor de aanslag van 22 maart. Farisi had de flat gehuurd om een OCMW-uitkering te kunnen innen hoewel hij nog bij zijn ouders woonde, en gebruikte de flat voor afspraakjes met zijn vriendin. Hij leende de flat uit aan Khalid El Bakraoui.

Khalid El Bakraoui en Osama Krayem vertrokken de ochtend van de aanslagen vanuit de flat. Khalid El Bakaraoui is een van de daders van de zelfdmoordaanslag op de Brusselse metro. De Syrische Zweed Ossama Krayem (24) werd gefilmd in metrostation Pétillon kort voor de aanslag in station Maalbeek, toen hij vluchtig enkele woorden wisselde met Khalid El Bakraoui. De man had zich ook in de metro moeten opblazen maar krabbelde terug en goot zijn lading TATP-springstof in het toilet van de flat waar ze zich hadden schuilgehouden.

Na de aanslag van 22 maart haalde Smaïl Farisi samen met zijn broer Ibrahim de flat leeg en maakte die volledig schoon. Smaïl Farisi werd samen met zijn broer Ibrahim opgepakt, maar die laatste is eerder al vrijgelaten.

Smaïl Farisi blijft onder verdenking van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, terroristische moorden en poging tot terroristische moorden, als dader, mededader of medeplichtige.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

.