Rensters moeten na loodzwaar WK worden weggedragen, ook wereldkampioene Richards: “Bloody hard”

Evie Richards ging tot het uiterste in de zoektocht naar haar tweede wereldtitel. De Britse werd na de race uitgeput weggedragen maar straalde enkele minuten later al zoals enkel kersverse wereldkampioenen dat kunnen. Ook onze landgenote Suzanne Verhoeven werd na de wedstrijd afgevoerd.

LEES OOK: Britse Richards maakt favorietenrol waar, Belgen zijn nergens, zelfs Oostenrijk heeft medaille beet

Evie Richards was de verwachte naam als opvolgster van de Nederlandse Annemarie Worst. De Britse genoot alsnog met volle teugen van haar tweede wereldtitel. “Ik voel me zo blij, zo blij”, glunderde ze na afloop. “Ik zat stikkapot meteen na de wedstrijd en was heel even van de wereld maar nu voel ik me geweldig.”

Voor Richards was het na Zolder 2016 de wereldtitel. “Maar toen kwam het volledig onverwacht en lag er geen druk op mijn schouders”, vertelde ze. “Nu waren alle ogen op mij gericht en dat maakte het zoveel lastiger. Mijn familie is aanwezig, we gaan samen deze wereldtitel vieren.”

Voor Groot-Brittannië kon het WK niet beter beginnen. Na Ben Tulett bij de juniores kon ook Richards winnen. “Het was mooi om Ben te zien winnen en het gebaar dat hij maakte voor Charlie (Craig, Brits jeugdrenner die vorig jaar overleed in zijn slaap, red). Ook ik wil mijn zege opdragen aan Charlie. Hij heeft vandaag met ons meegereden.”

Ook Suzanne Verhoeven stort in

Niet enkel Evie Richards moest na afloop worden weggedragen. Ook onze landgenote Suzanne Verhoeven stortte na afloop volledig in. “Zelden gezien en het bewijst hoe zwaar dit parcours is”, stelde bondscoach Sven Vanthourenhout na afloop. “Suzanne was tot het uiterste gegaan en kon plots niet meer op haar benen blijven staan. Gelukkig waren zowel de bondsdokter als een verzorger van de wielerbond terplekke.”

Suzanne Verhoeven is de dochter van Nico Verhoeven, ploegleider bij het Nederlandse LottoNL-Jumbo. Zij is geboren en getogen in het Kempense Oud-Turnhout en heeft sinds dit seizoen voor de Belgische nationaliteit gekozen.

Corrigeer