Ontgoochelde Verdonschot overweegt een punt te zetten achter haar seizoen: “Nauwelijks nog tranen over”

Een tiende plaats, daar moest Laura Verdonschot het mee doen. “Ik voelde meteen dat het er gewoon niet inzat. Mijn lichaam herstelde niet van de inspanningen en dat is fataal op dit parcours.”

Laura Verdonschot eindigde vorig jaar in Bieles nog vierde. Valkenburg bracht haar minder geluk, vertelde ze aan onze videoreporter Maarten Delvaux. “Er zijn nog nauwelijks tranen over”, vertelde ze. “Het is al elke weken zo geweest. Ik denk elke week dat het beter zal gaan maar het wil gewoon niet lukken. Mijn lichaam wil gewoon niet mee. Misschien moet ik er wel eens over nadenken om mijn seizoen hier te beëindigen. Maar dat wil ik ook niet. Ik moet gewoon ervoor zorgen dat ik volgend seizoen opnieuw top ben.”

De Limburgse voelde meteen dat niet voor vandaag zou zijn. “Ik was goed weg maar schoot meteen uit mijn klikpedaal. Zo kon ik niet met de eersten het veld induiken. Omdat ik tussen andere rensters zat, kon ik mijn techniek, waar ik het doorgaans van moet hebben, niet ten volle benutten. Ach, er ging gewoon niets. Het lopen wilde niet lukken, ik maakte doorlopend fouten. Er was niet veel positiefs aan deze wedstrijd.”

En zo sukkelt Verdonschot verder. “Moest dit de enige wedstrijd van het seizoen zijn waarin het fout is gegaan, dan zou ik het wel kunnen relativeren. Maar als het week na week zo slecht gaat, dan wordt het moeilijk om jezelf daar mentaal boven te plaatsen. Ik besef dat er ergere dingen zijn in het leven maar voor mij is veldrijden heel belangrijk en dan kan je dit moeilijk plaatsen.”

Corrigeer