“Gij kunt dat, Wout!” Belgische ploegmakkers geloven in derde wereldtitel voor Van Aert

Kan Wout van Aert vandaag voor de derde keer op een rij wereldkampioen veldrijden worden? Zijn Belgische ploegmakkers denken alvast collectief van wel. Voor onze camera leggen Laurens Sweeck, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, Tim Merlier, Daan Soete en Quinten Hermans uit waarom ze geloven dat de wereldtitel bij de elite mannen straks toch weer naar Lille zal gaan.

Op basis van de prestaties en uitslagen van het voorbije veldritseizoen is de Nederlander Mathieu van der Poel deze namiddag in Valkenburg torenhoog topfavoriet. De kansen voor een derde opeenvolgende regenboogtrui voor Wout van Aert lijken gering. Maar er zijn toch redenen genoeg waarom het goed zou kunnen aflopen voor de Belgen.

“Omdat Wout in héél goede doen is, het parcours hem erg geweldig ligt, hij mentaal ontzettend sterk is en in een eendagswedstrijd alles kan gebeuren”, klinkt het collectief bij de Belgische renners. “Daarom geven we hem eerlijk gezegd meer kansen dan Van der Poel.” Tim Merlier, ploegmakker van Van Aert bij Crelan-Charles, zag bovendien een indrukwekkende wereldkampioen op training de voorbije dagen (bekijk alle reacties in de video bovenaan).

Om hun kopman vlak voor WK nog een laatste mentale boost te geven, spraken alle ploegmakkers ook nog enkele bemoedigende woorden in voor Van Aert.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.