Amateurbeelden tonen gevecht tussen security en entourage van Sanne Cant

Sanne Cant kroonde zich zaterdag voor de tweede keer op rij tot wereldkampioen veldrijden bij de vrouwen. Haar triomf werd echter overschaduwd door een gevecht tussen haar entourage en enkele agressieve leden van de security. Op amateurbeelden is te zien hoe hard het eraan toeging.

 

Het was een opvallend verhaal na het WK bij de vrouwen. Ploegleider Philip Roodhooft kreeg klappen van veiligheidsmensen en werd nadien afgevoerd naar het politiekantoor, waar hij een verklaring moest afleggen. “Ik wist het niet”, zegt Cant daar zondag over. “Ik heb het pas achteraf gehoord, onderweg naar de perszaal. Maar als ik het had gezien, was ik mij wel eens gaan moeien”,aldus de Kempense. “De titel was echter het belangrijkste, dit incident staat in de schaduw. De mensen zullen het snel vergeten.”

LEES OOK: Ploegleider Sanne Cant hardhandig aangepakt door security: “Dit kan ik niet laten passeren”

LEES OOK: Wereldkampioene Sanne Cant wist niets af van incident met security: “Anders was ik me wel gaan moeien”

Sportief was zaterdag een enorm succes voor de gebroeders Roodhooft, maar hij raakte zoals bekend betrokken in een relletje met mensen van de security en kreeg (zichtbaar) klappen. Desondanks heeft hij genoten van de zege van Cant. “Het was slechts een kleine voetnoot. We hebben gevierd zoals het hoort. Ik heb het makkelijk van me kunnen afzetten. Er is een klacht ingediend en daarmee is de zaak gesloten.”

 

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.