Eind februari start Wout van Aert al in de Omloop Het Nieuwsblad: “Hij kan de nieuwe Tom Boonen worden”

Eind februari start Wout van Aert al in de Omloop Het Nieuwsblad: “Hij kan de nieuwe Tom Boonen worden”

Foto: BELGA

Na zijn derde wereldtitel op rij in het veld heeft Wout van Aert niet veel tijd om na te genieten. In 2018 wil hij immers zijn kans wagen op de weg en op 24 februari staat hij normaal aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad, dat vertelde zijn coach Niels Albert na de finish.

Coach Niels Albert was uiteraard opgetogen na de zege van Wout van Aert: “Die voorsprong was misschien wel de grootste verrassing, die was enorm. Ik denk dat Mathieu ten onder is gegaan aan de stress van te moeten winnen in eigen land. Want tot op heden was hij dé man van het seizoen, maar dan komen winnen als favoriet is niet gemakkelijk.”

“Na het BK hadden we nog één doel, de twee laatste wedstrijden in de wereldbeker moesten daarvoor wijken, al was zijn prestatie daar toch nog goed ondanks alle trainingsarbeid. De laatste week hebben we het dan rustig gedaan, maar toen we woensdag samen gingen trainen zag ik al een heel goede Van Aert.”

“En nu? Nu gaan we eerst genieten van deze knappe prestatie. Deze week trekt hij er een weekje tussenuit met zijn vriendin, nadien rijdt hij in Lille en Hoogstraten. Daarna kijken we naar de weg. Normaal ging hij zijn wegseizoen beginnen in de Strade Bianche of de Omloop Het Nieuwsblad. En aangezien we als ploeg niet mogen starten in Italië, zal het dus wellicht de Omloop worden.”

“Hij kan de nieuwe Tom Boonen worden”

“Ook op de weg zal hij één van de beste renners worden: hij kan de nieuwe Tom Boonen worden, hij is er sterk genoeg voor!” Die straffe uitspraak kwam na het WK van de Amerikaan Stephen Hyde, die zelf vijftiende werd in Valkenburg en een vriend is van Van Aert. “Ik ben niet verbaasd van zijn derde wereldtitel: hij heeft altijd zijn ogen op deze prijs gehad, hij was zo gefocust op dit WK. Het was ook een hele taak, want Mathieu van der Poel is zo sterk.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.