AtletiekPK VELDLOPENLOKEREN

“Ik kon probleemloos naar de zege lopen”

“Ik kon probleemloos naar de zege lopen”

Het podium bij de vrouwen met Eline Daelemans, Charlotte Van Hese en Zenobie Van Gansbeke. Foto: Erik Westerlinck

Lokeren -

Jennen Mortier en Zenobie Vangansbeke zijn in Lokeren provinciaal kampioen veldlopen geworden. Voor beiden was het de eerste titel bij de senioren. Er waren in het Park ter Beuken op deze organisatie van AVLO meer dan duizend atleten op de afspraak.

“Ik was naar Lokeren gekomen om met enige ambitie mijn kans te gaan”, klonk het bij Jennen Mortier. “Het parcours met zijn klimmetjes was wel niet direct het mijne, maar op de vlakke stukken voelde ik dat ik het verschil kon maken. Een paar keer heb ik stevig moeten prikken om de kopgroep uit te dunnen. Uiteindelijk bleven enkel Nathan Sevenois en Ward Van Der Kelen over”, aldus de atleet van Racing Gent, die op anderhalve ronde van het einde alleen aan de leiding kwam. “Het was ook mijn eerste wedstrijd na de examens. De CrossCup in Hannuit moest ik laten vallen om me op mijn studies te concentreren.”

Rayan Vanderpoorten (KAAG) was de snelste junior voor zijn bij Hamme aangesloten naamgenoot Marco. De korte cross kwam op naam van Pieter Claus voor Ruben Van Praet en Bert Misplon.

“Nog twee grote opdrachten”

“Ik had me bij de start voorgenomen om aan de leiding te lopen”, vertelde Zenobie Vangansbeke, die eveneens aan haar eerste titel toe was. “In de eerste ronde volgde junior Nanouk Stevens. Eline Dalemans kwam daarop nog sterk terug, maar verder kon ik op het overwegend droge parcours probleemloos naar de zege lopen”, aldus de ACME-atlete, die aan de eindstreep een honderdtal meter voorsprong had. De andere podiumplaatsen waren voor Charlotte Van Hese en Dalemans. “Natuurlijk ben ik heel tevreden”, vervolgde Vangansbeke, die vorig jaar het PK door een blessure miste. “Nu volgen nog twee grote opdrachten met volgende week het Vlaams kampioenschap in Rotselaar en over drie weken het BK in Brussel.”

Eerstejaarsjunior Nanouk Stevens hield mooi stand. De ACW-atlete haalde het voor Febe Triest en Elise Van Raemdonck. “Ik heb Zenobie zo lang mogelijk willen volgen, maar het duurde toch tot halfweg de laatste ronde voor ik zeker was van de zege.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio