Food

Een gewone boterham? Niet op Nutella-dag: expert Dimitri eet wekelijks drie potten en geeft je zijn eigen recepten

Stockbeeld. Foto: Shutterstock

5 februari is een hoogdag voor Nutella-fans, want dan staat alles in het teken van de razendpopulaire chocopasta. Dimitri Veltens is op zijn zachtst gezegd een kenner van Nutella. Vandaag deelt de expert enkele van zijn favoriete recepten: zijn gebakken Nutellarolletjes en de typische Nutellasaus voor bij de spaghetti.

LEES OOK. Dimitri (32) eet elke week maar liefst 3 kilogram Nutella. Nu test hij voor ons het nieuwe recept

Al jarenlang eet Dimitri wekelijks meerdere potten van zijn favoriete smeerpasta. Vroeger ging het over 10 kilogram per week, nu houdt hij het op net geen 3 kilogram per zeven dagen. Op zijn boterham, uiteraard, maar ook in zijn eigen recepten. Spaghetti met Nutellasaus, nasi Nutella goreng, kip met Nutella. Noem maar op, hij maakt het allemaal. Vandaag deelt hij zijn toprecepten.

Een gewone boterham? Niet op Nutella-dag: expert Dimitri eet wekelijks drie potten en geeft je zijn eigen recepten

Nutellarolletjes

“Je kan ze warm opeten. Of koud smaken ze ook! Ideaal als dessertje of finger food”, vertelt Dimitri enthousiast. Geregeld waagt de Nutella-liefhebber zich aan speciale receptjes zoals Nutella Nasi Goreng of Spaghetti Nutellanaise. Maar vandaag is het een feestdag voor iedereen natuurlijk, dus besloot de expert één van zijn meest geliefde receptjes te delen. “Ik denk dat dit recept wel iets beter is voor het ‘grote’ publiek.”

Benodigdheden

  • Nutella
  • Wit brood x4sneden
  • Confituur (aardbei of kriek)
  • Ei x1
  • Melk half kopje
  • Boter
  • Suiker

Zo ga je te werk

“Neem 4 sneden brood en doe hier de korsten van af. Daarna plet je de sneden best met een deegrol”, toont Dimitri. Daarna volgt het leukste gedeelte dat fans al snel doet watertanden. “Smeer de Nutella op de geplette boterham, maar laat een strookje vrij om dat te besmeren met de confituur. Vervolgens rol je de boterhammen op. Je kan best beginnen aan de kant van de confituur zodat dat in het midden van de rol zitten.”

Dan is er natuurlijk nog het beslag. “Neem een kom, doe het ei en de melk erin. Kluts dat allemaal door elkaar.” Ondertussen kan je jezelf klaarmaken om te beginnen bakken. “Neem de rolletjes en het beslag klaar. Neem ook een bord en strooi daar de suiker op, totdat u de bodem niet meer ziet. Neem een pan, doe er boter in en warm het op.”

Het eindresultaat is bijna daar. “Neem een rolletje en dompel er eentje onder in het beslag. Maar niet te lang”, waarschuwt Dimitri. “Anders valt het rolletje uit elkaar. Nadat het in het beslag heeft gezeten, kan je het in de suiker rollen zodat de suiker overal zit. Dan kan het rolletje in de pan, liefst op een zacht tot middelmatig vuurtje. Draai regelmatig om en laat ze bakken tot ze mooi gecarameliseerd zijn. Voilà, smakelijk!”

De basis voor Nasi Nutella Goreng en Spaghetti Nutellanaise

Voor de echte durvers zijn er ook nog enkele speciale Nutellagerechten. “Ik eet Nasi Nutella Goreng. Dat is dan gewone nasi goreng met mijn eigen Nutellasaus”, vertelde Dimitri.

Benodigdheden

  • Okkernoten (een handvol)
  • Nutella
  • Kopje melk

Zo ga je te werk

“Vermaal een handvol okkernoten, of eventueel hazelnoten. Verwarm de melk en doe er dan Nutella bij. 2 à 3 scheppen, bijvoorbeeld, naar gelang wat je zelf lekker vindt. Goed mengen is de boodschap. Als de saus niet dik genoeg is, kan je er nog altijd maizena bij gebruiken”, legt Dimitri uit. “Om alles af te werken doe ik er de (hazel)nootjes bij. Perfect voor bij kip of nasi.”

Dit recept kan je ook gebruiken voor de spaghetti, vertelt Dimitri. “Maar dan zonder de nootjes”, besluit hij.

Corrigeer