Eigenaar Aviflora krijgt celstraf met uitstel voor begraven afval

Eigenaar Aviflora krijgt celstraf met uitstel voor begraven afval

Foto: Frank Meurisse

Kortrijk / Ingelmunster -

De voormalige eigenaar van het failliete familiepark Aviflora in Ingelmunster heeft acht maanden cel met uitstel gekregen en een geldboete van 15.000 euro. Het vonnis werd maandag in Kortrijk uitgesproken op de correctionele rechtbank. M.G. moest voorkomen voor allerhande afval dat in de grond begraven was. Het ging om kadavers van dieren, een grote glijbaan en zelfs asbestplaten.

In 2014 werd aan de achterkant van het familiepark een grote hoop afval opgegraven. Er werden autobanden, kadavers van dieren, asbesthoudende platen en grote stukken van een polyester glijbaan opgegraven.

De grote gele glijbaan werd overgekocht van de voormalige Meli. Het ijzer werd losgemaakt en verkocht aan een schroothandelaar. De grote polyester restanten vonden een schuilplaats in de grond. Het ingraven van afval is uiteraard in strijd met de milieuwetgeving.

M.G. ontkende met klem, ook al waren er heel precieze getuigenissen van oud-werknemers. Uiteindelijk kreeg hij waar het openbaar ministerie om had gevraagd, namelijk acht maanden cel, weliswaar met uitstel, en een geldboete van 15.000 euro.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees