Britse rockgroep Queen komt naar België

Britse rockgroep Queen komt naar België

Foto: BELGAIMAGE

De Britse rockgroep Queen komt naar België. Niet met Freddie Mercury uiteraard, die in 1991 overleed, maar met zanger Adam Lambert. Zo zullen hun fans tijdens de Europese tournee hun legendarische nummers zoals ‘Bohemian Rhapsody’, ‘Don’t Stop Me Now’ en ‘We Will Rock You’ opnieuw kunnen beleven.

Na de dood van de flamboyante frontman Freddie Mercury in 1991 gingen twee leden van Queen door met de band, gitarist en astrofysicus Brian May alsmede drummer Roger Taylor. In 2005 kregen ze versterking van Paul Rodgers, de vroegere zanger van Bad Company. Zijn opvolger werd de Amerikaan Adam Lambert.

Europese tournee

Eind vorig jaar gaf de band 25 optredens in Groot-Brittannië en Europa. “De reacties waren bijna unaniem goed. Dit is de beste productie die we ooit hebben opgezet”, klinkt het bij Brian May. “Nu we het fysiek nog aankunnen om met zoveel energie te spelen, dachten we ‘Ja! Laten we ervoor gaan!’. Het is live, het is gevaarlijk en het is elke druppel fitness waard.”

In de zomer komt er dus een nieuwe concertreis in Groot-Brittannië en op het Europese vasteland, voorafgegaan door enkele shows in Australië. Welke data dat precies zullen zijn is nog niet bekend. Er zijn reeds concerten vastgelegd in Keulen, Berlijn, Hamburg, Milaan en Londen. Queen zegt ook te zullen afzakken naar Portugal, Spanje, Denemarken, Noorwegen, Nederland én België. De precieze locatie is nog niet vrijgegeven.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees