Lijdt Mathieu van der Poel aan het ‘Sven Nys syndroom’? Nys zelf reageert en geeft Nederlander goeie raad

Lijdt Mathieu van der Poel aan het ‘Sven Nys syndroom’? Nys zelf reageert en geeft Nederlander goeie raad

Foto: BELGA

Mathieu van der Poel moest zondag tevreden zijn met een bronzen medaille. De Nederlander overheerst al een heel seizoen het veldrijden, maar net op het WK wilde het niet lukken voor Van der Poel. Een pechdag, of lijdt hij aan het befaamde Sven Nys-syndroom (hij won zelf ‘slechts’ twee WK’s)? De Kannibaal van het veld reageerde op Twitter en gaf Van der Poel wat goeie raad: “Op termijn ben je er trots op”.

26 zeges. Zoveel keer mocht Mathieu van der Poel dit jaar al vieren na een uur veldrijden. En toch, als je na zo’n monsterjaar de wereldtitel misloopt - voor het tweede jaar op een rij - wordt er al snel gesproken over een Sven Nys-syndroom. Nys zelf won ‘slechts’ twee keer de regenboogtrui, Mathieu van der Poel blijft tot dusver steken op één exemplaar bij de profs.

De ex-renner en tegenwoordig ploegleider bij Telenet-Fidea Lions was er echter snel bij om het befaamde syndroom te minimaliseren. “Het Sven Nys syndroom. Het heeft wel wat nadelen maar gelukkig doet het geen pijn en op termijn ben je er zelfs trots op”, postte Sven Nys op Twitter. De oplossing volgens hem? “Gewoon je leven wat aanpassen.”

Corrigeer