Eéngemaakte sp.a Deinze en Nevele heeft twee voorzitters

Eéngemaakte sp.a Deinze en Nevele heeft twee voorzitters

Foto: LEZ

Deinze / Nevele - De afdelingen van sp.a Deinze en Nevele hebben niet gewacht tot de officiële start van de fusie in 2019 om een gezamenlijk bestuur te vormen. De leden van sp.a Deinze en Nevele verkozen zaterdag een nieuw ééngemaakt bestuur.Ze opteerden daarbij voor een duovoorzitterschap, waarbij beide delen van de fusiestad vertegenwoordigd zijn in de leiding van de afdeling. Met Walter Gorré van Nevele en Wouter De Schepper van Deinze als kersvers voorzittersduo en het nieuwe zestienkoppige bestuur is het nieuwe team nu klaar om de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voor te bereiden.

Op 19 december 2017 namen de gemeentebesturen van Deinze en van Nevele de beslissing te fusioneren. Dat betekent dat er vanaf 1 januari 2019 één gemeente en één gemeenteraad zal zijn. Daarom hebben de sp.a afdelingen van Deinze en Nevele op hun algemene ledenvergadering in Nevele een nieuw bestuur en een nieuwe voorzitter van de lokale partijafdeling verkozen. Correctie: twee voorzitters. Het nieuwe bestuur van sp.a Deinze en Nevele bestaat in totaal uit 16 personen en de ambitie van de nieuwe ploeg is groot om een progressief en duurzaam beleid uit te stippelen voor alle 17 gemeenten van Deinze en Nevele. Eén van de eerste zaken op het bord van het nieuwe bestuur is de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.

‘Er liggen een pak ideeën op de plank, zowel inhoudelijk als qua aanpak van de campagne, maar de twee afzonderlijke afdelingen konden eigenlijk alleen “in lopende zaken” een aantal zaken voorbereiden. Nu het nieuwe bestuur is aangesteld door de leden zijn de democratische principes van de partij gerespecteerd en kan het nieuwe bestuur deze knopen nu samen doorhakken. Dat kan snel gaan, aangezien we goed voorbereid zijn,’ Zegt Walter Gorré, de Nevelse helft van het voorzittersteam.

‘We zijn blij dat de leden zo enthousiast achter het nieuwe bestuur zijn gaan staan’, voegt Wouter De Schepper, de Deinse helft, toe. ‘En we vatten de koe bij de horens. Op dinsdag 6 februari hebben we meteen een eerste bestuursvergadering, waarna we snel werk zullen maken van onze actiepunten, zodat wij over ons programma en onze lijstvorming kunnen beginnen communiceren. Maar dat het een open en progressief project wordt met een warme samenleving voor ogen zal niemand verbazen. We hebben er alvast zin in.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio