Bodybuilder die pakjesbezorger sloeg was niet aan zijn proefstuk toe, politie reageert op geruchten

Bodybuilder die pakjesbezorger sloeg was niet aan zijn proefstuk toe, politie reageert op geruchten

Foto: rr

Wetteren / Denderleeuw -

Nog deze week wordt S.M. uit Wetteren voorgeleid voor poging doodslag op een man uit Denderleeuw. De feiten speelden zich donderdagmiddag af. Tien dagen eerder had de verdachte ook al de uitbater van een Japans restaurant neergeslagen.

LEES OOK: Bodybuilder slaat pakjesbezorger halfdood “omdat hij Afrikaan is”

Mangolopa Kivayasikiri (44) uit Denderleeuw is pakjesbezorger en moest donderdag in Wetteren leveren. De vader van vier kinderen reed met zijn wagen in de Van Cromphoutstraat, waar zich een opstopping voordeed. Hij stapte uit om te kijken waarom het verkeer stremde toen hij aangevallen werd door de man uit Wetteren. Hij werd zwaar toegetakeld en naar het ziekenhuis overgebracht.

Zijn toestand is wat verbeterd, maar nog altijd zeer ernstig. Zijn advocaat Abderrahim Lahlali blijft erbij dat het om een racistische aanval ging. “Het slachtoffer is niet meer in levensgevaar, maar er hebben zich complicaties voorgedaan”, zegt hij. “Dinsdag moet hij opnieuw geopereerd worden wegens een hersenletsel. Hij is wel bij bewustzijn geweest en maandag heeft hij al iets langer bezoek mogen krijgen van zijn familie. Hij was echter nog niet in staat om verhoord te worden. De verdachte zit in de gevangenis en zal woensdag of donderdag voor de raadkamer moeten verschijnen.”

Zware jongen

De verdachte is een 23-jarige man uit Wetteren. Hij staat bekend als een zware jongen. Volgens kennissen is hij een drugsdealer en een bodybuilder. Hij was een tijdje uitbater van een café op het Felix Beernartsplein in Wetteren. Tien dagen eerder had hij al een andere man in elkaar geslagen. Het ging om Kshitiz Subedi, de uitbater van het Japanse restaurant Sushi Land in de Florimond Leirensstraat. “De man was ons restaurant binnengekomen en wou hier blijven eten”, vertelt vader Rajendra. “Dat kon niet, want het is een meeneemrestaurant. De man werd agressief en maakte problemen. Uiteindelijk is hij toch vertrokken. Even later werd mijn zoon op de Markt aangevallen. Hij kreeg enkele klappen op het hoofd. We hebben er de politie bij gehaald. Die heeft enkel mijn zoon meegenomen. Ik geef toe dat die ook wat gedronken had”.

“Etnische afkomst heeft geen belang”

De politie benadrukt dat al het nodige gedaan werd nadat Mangolopa donderdag bebloed aangetroffen werd. “Er werd onmiddellijk een extensief buurtonderzoek opgestart en we verspreidden een opsporingsbericht met een beschrijving van de verdachte en met de vraag om zich te melden als men iets meer wist over de feiten. Camerabeelden zijn nagetrokken. De naam van de verdachte was toen bekend op basis van de getuigenverklaringen. Mogelijk ligt een verkeersdispuut aan de basis van de feiten. De verdachte was echter niet onmiddellijk aan te treffen op alle gekende adressen. Telefonisch kon wel een afspraak gemaakt worden om zich te melden op het politiehuis, wat hij ook gedaan heeft. Er werden op Facebook vanuit de Afrikaanse gemeenschap onjuiste berichten verspreid, onder andere als zou de politie de feiten bagatelliseren. Iets wat wij ten zeerste betreuren omdat het pertinent onjuist is. Er werd de klok rond koortsachtig gewerkt aan een oplossing. De etnische afkomst van de betrokkenen heeft geen enkel belang voor ons.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees