Great Peace Run & Walk neemt je mee langs frontlinie

Op 6 mei heeft het internationale loop- en wandelevenement Great Peace Run & Walk plaats. Foto: if

Ieper -

Ieper heeft er een nieuwe sportevenement bij. De Great Peace Run & Walk volgt de frontlinie en mikt op lopers en wandelaars uit de buurlanden.

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat er een einde kwam aan WO I. Om de bijna tien miljoen slachtoffers te herdenken, wordt op zondag 6 mei een nieuw internationaal loop- en wandelevenement georganiseerd: de Great Peace Run & Walk. Het parcours volgt de frontlinie met start aan de Menenpoort, door Flanders Fields, langs Hill 60 en Hill 62, om te eindigen op de Grote Markt van Ieper. Lopers en wandelaars kunnen kiezen tussen 10 en 21 kilometer.

“Naast de vele Belgische deelnemers willen we samen met onze Britse organisatiepartner The Great Run Company heel wat deelnemers van de andere kant van het Kanaal aantrekken”, zegt Greg Broekmans van Golazo Sports. “Ook heel wat Fransen en Nederlanders zullen de weg vinden naar dit unieke loopevenement.”

De inschrijvingen openen vandaag dinsdag om 11 uur. “Dat is exact drie maanden voor het evenement. Elke loper krijgt bij zijn inschrijving een gepersonaliseerd trainingsschema aangeboden door Energy Lab. Zo staat iedereen op 6 mei optimaal voorbereid aan de start. Ieper en Flanders Fields zijn indrukwekkende locaties. Dat gevoel willen we onze deelnemers meegeven. Daarom kunnen zij die er een weekendje van maken al op zaterdag hun startnummer afhalen. Het is de bedoeling om nadien in groep de Last Post mee te maken. Deelnemers en hun familie kunnen op 5 en 6 mei het IFFM bezoeken voor maar vier euro in plaats van negen euro.”

Schepen van Sport Dominque Dehaene (CD&V), zelf een fervent loper, is in de wolken. “Ieper leeft en Ieper sport. Er is in onze stad altijd wel iets te doen. De laatste jaren deden al veel grote en kleinere sportieve manifestaties onze stad aan. Die konden altijd op veel bijval rekenen van onze verschillende loopclubs en vele recreatieve lopers.”

INFO

www.greatpeacerun.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio