Wielerkoppel zet grote stap: Eli en Puck gaan samenwonen

Kuurne / Harelbeke -

Amper drie maanden nadat wielercafé Chasse Patate in Bavikhove zijn deuren opende, mocht het al een wereldkampioen ontvangen. Eli Iserbyt (20) werd er gisteren dolenthousiast onthaald door 150 fans. Binnenkort verruilt Iserbyt Bavikhove overigens voor Kuurne. Daar gaat hij samenwonen met zijn fietsende vriendin Puck Moonen.

Voor Iserbyt was het niet het eerste feestje om zijn overwinning als wereldkampioen veldrijden bij de beloften te vieren. Zondagavond zakte hij al samen met Michaël Vanthourenhout af naar Diedjies in Kuurne. “We bleven plakken tot 4 uur. Na zo'n koers leef je in zo'n waas dat je niet voelt dat je moe bent. Maar vanochtend voelde ik wel dat ik gisteren lang had rechtgestaan”, zegt Iserbyt.

Eén grote supporter ontbrak gisteren wel. Vriendin Puck Moonen zit in Benicasim, op buitenlandse stage met haar ploeg Lotto Soudal. “Zondagvoormiddag regende het daar, dus ze heeft de wedstrijd kunnen volgen”, aldus Iserbyt. Binnenkort hoeft hij zijn Puck niet meer te missen. “We gaan samenwonen in Kuurne, in de wijk achter brouwerij De Brabandere”, zegt Iserbyt. De verhuis is gepland in de zomer.

Gemeentegrens verleggen

Zo ziet Harelbeekse schepen van Sport Michaël Vannieuwenhuyze (Open VLD) zijn sportieve held vertrekken. “Het is jammer, maar we bekijken of we de gemeentegrens kunnen verleggen”, grapte Vannieuwenhuyze. Waarna Iserbyt suste: “Ik zal tijdens al mijn trainingen nog door Bavikhove fietsen, beloofd.”

Waarna het duo naar het café trok en het tijd was voor een feestje. Iserbyt werd onthaald op de tonen van ‘You're Simply The Best’ en heel luid gejoel en applaus. Zowel ploegleider Jurgen Mettepenningen als die-hard supporter Rino Vandevoorde, de man die de hele cross in bloot bovenlijf rondliep met daarop de woorden ‘Puck’' en ‘Eli’, trakteerde op een vat, net als de supportersclub en Eli zelf.

Het stadsbestuur moest zich dit jaar wel beperken in vergelijking met de vorige wereldtitel van Iserbyt twee jaar geleden. Toen kroonde burgemeester Alain Top (SP.A/Groen) de crosser spontaan tot ereburger van de stad. “Eli is echt een ambassadeur voor onze stad”, zegt Vannieuwenhuyze, die zondag in Valkenburg met eigen ogen en honderd andere supporters van Iserbyt zag hoe de twintiger zichzelf vlotjes naar de overwinning ploeterde.

 

Good luck tomorrow @iserbyteli ???? - ?? @thomas_maheux

Een bericht gedeeld door Puck Moonen (@puckmoonen) op

 

Belgian tan, acquired in Spain????

Een bericht gedeeld door Puck Moonen (@puckmoonen) op

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.