De meest opmerkelijke seizoenstart in het wielerpeloton: Franse klimgeit kiest voor ellenlange tocht op twee… latten

De meest opmerkelijke seizoenstart in het wielerpeloton: Franse klimgeit kiest voor ellenlange tocht op twee… latten

Foto: rr

De Tour Down Under, Ronde van Valencia, Herald Sun Tour, Ronde van Dubai… Het zijn enkele races die dit seizoen al gereden werden maar waar er geen Thibaut Pinot te zien was. Nee, de Franse klimgeit kiest zijn eigen opmerkelijke seizoenstart.

Einde december werd al bekendgemaakt dat de 27-jarige Pinot een beperkt voorjaar ging rijden. Het doel? Volledig fris zitten voor de start van de Tour de France in juli. Vorig seizoen had hij 46 koersdagen in de benen, dit jaar mogen het er dat maximaal 32 zijn aldus ploegleider Marc Madiot. Dat betekent waarschijnlijk geen Ronde van Italië, waarin hij in 2017 knap vierde werd en een rit won.

Pinot heeft er twee trainingskampen opzitten in Calpé en Toulon. Hij start normalerwijze zijn seizoen pas op 17 februari in de Tour du Haut Var en zal voor het eerst in vijf jaar geen Tirreno-Adriatico rijden. Intussen zit de Fransman echter niet stil. Pinot start naar eigen zeggen zijn seizoen niet op twee wielen maar op twee latten.

“Ik spelt op zondag 11 februari mijn eerste rugnummer van het seizoen op”, klinkt het op Twitter. “Om deel te nemen aan de beroemdste langlaufwedstrijd, de Transjurassienne. Ik maak deel uit van La Sapadaudia FC, dat sensibiliseert rond beenmergdonatie. Ik ben zeer enthousiast om deel te nemen na zovele jaren van training”.

De race wordt echter geen lachertje. De Transjurassienne is een wedstrijd van 56 kilometer lang door de Jura. De start ligt in Les Rousses, de finish in Mouthe. Pinot zal een van de 4.000 deelnemers zijn, waaronder ook F1-rijder Romain Grosjean.

 

 

 

 

Corrigeer