Weg naar zwangerschap was zwaar voor Niels Albert en Valeska: “Toen liep het mis”

Weg naar zwangerschap was zwaar voor Niels Albert en Valeska: “Toen liep het mis”

Foto: Instagram/Niels Albert

Het voorbije anderhalf jaar was voor ex-wereldkampioen veldrijden Niels Albert (32) en zijn vriendin Valeska Van Den Broecke (31) een emotionele rollercoaster. Zij kreeg twee miskramen, hij onderging een hartoperatie. Maar nu lacht de toekomst hen toe: in juli verwachten ze een dochter.

De twee hebben een lange weg afgelegd. Ze droomden namelijk al lang van een baby, maar de natuur besliste er anders over.

“Anderhalf jaar geleden hadden we al plannen voor een baby, maar het wilde niet meteen lukken”, zegt Niels Albert aan Story. “Op een bepaald moment begin je je af te vragen of er iets mis is, hé. Ik raakte zelfs even in paniek want profrenners hebben meer kans om onvruchtbaar te zijn. Gelukkig bleek na enkele testen dat alles gewoon marcheert. Er zat niets anders op dan de vruchtbare periodes uit te rekenen, ook al zagen we daar een beetje tegen op.”

Twee miskramen

Uiteindelijk raakte Valeska twee keer zwanger. Maar het liep telkens mis.

“De eerste keer verloren we ons kindje na twaalf weken en de tweede keer na zeven weken. Dat was verschrikkelijk”, vertelt Valeska. “Bij mijn tweede miskraam waren we net op weekend in Brugge. We hadden er zo hard naar uitgekeken, want we brengen al zo weinig tijd samen door. Maar net toen liep het mis...”

En dan werd Niels de dag erna ook nog onwel. Hartritmestoornissen, zo zei de dokter. “Hij moest onmiddellijk geopereerd worden aan zijn hart. Misschien had het verlies van ons kindje wel een impact op Niels’ hart.”

LEES OOK: Niels Albert reageert op dopinginsinuaties vader Van der Poel over Van Aert: “Mathieu is een kampioen, Adrie niet”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees